MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Vackra vackra Dalarö

Väderappen lovade uppehåll men molnigt, och massa blåst. Med den informationen i bagaget åkte min man och jag till Dalarö istället för att ta en båt ut till Skärgården. Vi åker till Dalarö ibland och bara strosar omkring och njuter av alla de vackra husen där.

Och moln blev det, kanske till och med i rikligaste laget för en molnälskare som jag.

H

Rost och tegel går jag särskilt igång på, så de här snygga takpannorna kunde jag bara inte motstå att fota.

H

Nere i Askfatshamnen var det full aktivitet, så vi beslöt att ta oss ner dit.

H

De vilda vindarna bjöd på utmärkt kitesurfing.

H

Vi blev bjudna på en härlig show.

H

Och vissa kom riktigt nära.

H

En härlig dag helt enkelt :o)

Ha det fint/ Elisabeth

Postat 2012-08-04 05:35 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Utflykt till Gålö

I veckan gjorde jag och maken en utflykt till Gålö i Haninge kommun utanför Stockholm. Så här står det att läsa på en skylt:

För ca 10 000 år sedan började inlandsisen släppa sitt grepp över Stockholmstrakten. När det 2 km tjocka istäcket försvann reste sig den nedpressade landmassan sakta ur havet. Det tog ett par tusen år innan Gålös högsta toppar stack upp över vattenytan och en arkipelag började ta form. De mindre öarna växte sedan successivt samman och på 1800-talet gick Gålö från ö till halvö.

Maken och jag tog en promenad bland klipporna.

H

Kust och svartvitt är ju favoritområdet ;o)

H

Nästa gång ska jag ta med mig stativet...

H

...och utforska ön lite närmare.

H

Jag gillar att promenera och maken gillar att fika, så det blev ett stopp på Stegholms Gård där man kan avnjuta läckerheter från gården och trakten. Jag kan varmt rekommendera ett besök. Rosensaften är grymt god!

H

Efteråt tog vi en promenad i området, längs åkrar och genom kohagar. Himlen blev allt mörkare, men vi kom undan med endast ett par regnstänk.

Tack för att du tittade förbi! Mvh Elisabeth

Postat 2012-08-03 08:32 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Besök i Säter

Och så kommer ytterligare ett inlägg från fotoutställningsdagarna i Säter :o) Även jag vill tacka alla som var med och arrangerande och alla som var där och deltog i utställningen. Det var verkligen trevligt! Jag var inte så flitig med kamera under min vistelse men några bilder blev det.

Säters stadskärna består av en rad vackra gamla hus.

H

Själva utställningen hölls nere i dalen.

H

Mor och dotter på plats :o)

H

Peter Engman tog med oss på en fotoutflykt till Grängeshammar på kvällen. Himlen var helt magisk! Alla tog samma kort :o)

H

Vi besökte också Silvberg. Det regnade och var mörkt så mina bilder blev inte så bra. På väg hem från Dalarna stannade jag där igen med familjen, för ett nytt försök. Efter bara ett par minuter öppnade sig himlen och det började det regna -  igen!!! Det fullständigt vräkte ner. Jag hann således inte med det jag tänkt mig, utan det blev endast ett par bilder.

H

Jag ville ju fota de vackra järnrika varphögarna men regnet kom i vägen.

Ha en fin dag/ Elisabeth

Postat 2012-08-02 09:22 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Torö med Ewa och Håkan

I förrgår kväll hämtade jag upp Ewa Kirjavainen och styrde kosan mot Torö Stenstrand. Det har kommit att bli en av mina favoritfotoplatser. Håkan Sundström kom också dit. Vi hade hoppats på lite bättre moln, men fick hålla till godo med det som bjöds. Här kommer några bilder:

H

Jag använde ND-filter på flera av bilderna, och eftersom det var rätt ljust när vi kom visade det sig det vara ett bra val.

H

Jag har inte jobbat med det så mycket men ND-filter, men fick helt klart blodad tand!

H

Ewa och jag var så upptagna av vårt fotograferande att vi helt missade havsörnen som seglade förbi ovanför våra huvuden. Förhoppningsvis kommer det förbi en till en annan gång.

H

Kvällssolen bjöd på guldgult sken.

H

Någon hade varit kreativ och byggt små "gubbar" på några stora stenar.

H

Och efter det att solen gått ner över horisonten packade vi ihop våra saker och lämnade stenarna, vågorna och stranden för den här gången...men vi kommer tillbaka ;o)

Ha det gott! Elisabeth

Postat 2012-08-01 09:07 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera