MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Oxnö, en ny favoritplats

Jag är ute och far en del. Att upptäcka nya platser är något av det bästa jag vet, och rätt ofta går färden mot Haninge kommun. Jag hittade det här stället redan i somras, men då spelade de in en långfilm just där jag ville fotografera, så jag var tvungen att återvända senare. I mitten av september åkte jag tillbaka.

H

Himlen var inte så spännande men det var ett härligt ljus.

H

Och jag fotade från alla håll.

H

Bitvis blåste det till rejält, och även i vattnet var det full fart.

H

Silver Efex Pro och jag har verkligen blivit goda vänner.

H

Eftersom jag hade ett nyopererat knä ville jag inte klättra omkring alltför mycket...

H

...och för mig räckte vyerna från där jag stod - denna gång. Åh vad jag vill dit igen!

H

Jag hoppas att du får en bra dag, jag ska göra det bästa av min. Mvh Elisabeth

Postat 2012-10-24 08:05 | Läst 5534 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Tema Strutsar

Mitt första möte med en struts, Struthio camelus, var när jag som barn läste Nicke Nyfiken. Det tog många år innan jag såg strutsar i verkligheten, och då var det på initiativ av barnen som ville att vi skulle besöka en strutsfarm. Påpassligt nog ligger Sahlins Strutsfarm på vägen till landet. I år var jag där för andra gången.

Strutsar är ena riktigt nyfikna fåglar vill jag lova!

H

De kommer emot en så fort man närmar sig.

H

Strutsfjädrar i närbild.

H

En hanne kan bli 2, 5 meter och väga 175 kg. Deras dinosaurielika ben vill man INTE hamna i onåd med. Men på nära håll ser de mest ut som seriefigurer :o)

H

Tack vara deras längd är de inte helt lätta att porträttera. Ska nog ta med en stege nästa gång!

H

Kycklingarna däremot var runt 60 cm bara, så de var mer lättillgängliga. De hade just ätit och var alldeles grisiga runt munnen.

H

Jag blev erbjuden att ta med mig två stycken hem...jag valde att avstå.

H

Barnen hade visserligen blivit jätteglada! Tveksamt om maken blivit lika glad ;o)

Och det var allt för den här gången. Tack för att du tittade förbi. Mvh Elisabeth

Postat 2012-10-22 06:57 | Läst 4557 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Strandhugg

...alltså när jag är ute med mitt Tokina 11-16 blir det så här...jag hamnar vid vatten, det är någon slags oskriven formel. Och jag gillar det här objektivet något grymt! Jag anstränger mig, Jo det är säkert! och försöker smyga på ett annat objektiv emellanåt, men vips sitter det på igen, och det gjorde det den här morgonen på min färd längs Siljan. Det var en lugn och stilla morgon till en början.

H

Vad jag vill säga är väl att jag vill variera mig lite, men det här är bevisligen min grej just nu. Morgonens väder däremot bytte djärvt inriktning till regn och blåst.

H

Då åkte jag tillbaka till stugan, värmde en burk gulaschsoppa, lade mig i soffan iklädd varma raggsockor och bara VAR ända långt in på eftermiddagen. Då åkte jag iväg igen.

H

Så blev det återigen en sådan där härlig kväll på Lerön :o)

...och sen var det tillbaka till raggsockorna ;o)

Förstora gärna bilderna.

Ha en härlig fredag! Mvh Elisabeth

Postat 2012-10-19 08:04 | Läst 4619 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Septemberdag i Siljanstrakten

Jag lägger ner ganska mycket tid på att reka, gör du det? Det passar mig egentligen väldigt bra för jag gillar att upptäcka nya platser, och ibland gör man riktiga fynd, som den där morgonen vid Gåstjärn som jag skrev om härom dagen.

Nåväl, för ett par veckor sedan tog jag bilen och åkte upp till Dalarna, vi har stuga där. Jag kom dit vid fyratiden och var nyfiken på hur Fjärden såg ut i eftermiddagssol så jag begav dig dit. Så här såg den ut!

H

Efter en stunds vinglande på gräsbeväxta tuvor åkte jag vidare till Klikten på Sollerön. Det stället har potential, men just den här dagen var det korna som fångade min uppmärksamhet.

H

De blängde barskt på mig och fick mig att känna mig så ovälkommen att jag lämnade platsen.

H

Om jag ska rekommendera en fotoplats i det här trakterna väljer jag Lerön. Mitt emellan Gesunda och Sollerön ligger den. Jag har en hel massa foton därifrån, och idag väljer jag detta:

H

Nu börjar mina färger komma, det gröna försvinner och förvandlas till gulbruna toner i olika nyanser. Naturens egen sepia är på väg!

Ha en fin dag! Elisabeth

Postat 2012-10-16 08:22 | Läst 2678 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Mallorca vs Menorca

I somras hade jag förmånen att besöka två spanska öar, först Menorca med äldsta sonen och senare Mallorca med hela familjen. Jag är på intet sätt någon konnässör på ämnet så det är helt och hållet mina egna reflektioner du får läsa om. Jag börjar med Menorca:

H

Menorca är den mindre av de två öarna och inte alls lika känd som sin storasyster Mallorca. Här råder det totala lugnet! Inga köer, gott om plats på stränderna och en oerhört familjär stämning bjuds man på. Hit åker framför allt den dykintresserade, pensionärer, barnfamiljer, och förälskade par, vill du ha party, åk någon annanstans! Floran och faunan är i stort sett densamma på de bägge öarna men enligt min uppfattning kantas Menorca av djupa badvikar, calas, i högre utsträckning än Mallorca. Vattnet i dessa vikar är  helt fantastiskt. Vikarna slutar i underbara små stränder eller som här i klippor. Sonen och Kajsa dyker i det kristallklara vattnet.

H

Önskar att jag hade haft stativet med mig.

H

Färgerna på den här ön tilltalar mig , dova och jordnära. Att vandra eller åka cykel är bästa sättet att ta sig fram eftersom tvärförbindelser är dåliga. Många av stränderna kan du inte nå med vare sig bil eller moped.

H

Utsikten från balkongen var en trevlig avslutning på dagen.

H

Mallorca:

För andra gången i mitt liv besökte jag Mallorca. Min första resa gick till Puerto Sóller förra året, en plats jag varmt kan rekommendera. Denna går var resmålet Cala D'Or, som ligger på Mallorcas sydöstra sida. Utsikten från balkongen var inte riktigt som på Menorca... ;o)

H

Och visst är Cala D'Or en ljuvligt vacker plats, åtminstone kl 06.00 på morgonen när stränderna ligger tomma och inte så många är i rörelse. Det känns helt enkelt som att man "tar hit" för mycket folk på en alldeles för liten yta. Under sommarsäsongen är stränderna fullpackade, och då menar jag att man knappt kan gå där! Min personliga rekommendation, åk off season!!!

H

Men bortanför turisttråken breder landsbygden ut sig, och dit promenerade jag varje morgon och varje eftermiddag.

H

Jag fullkomligt älskar de här färgerna, så här kommer samma bild i färg!

H

Längs den här vägen tog jag mängder av kort, och även här hade jag önskat mig ett stativ. Jag hade en otrolig tur med molnen. Nästan varje dag regnade det en stund så himlen var oerhört vacker. Jag hade väl aldrig kunna drömma om att jag skulle glädjas åt moln - på solsemestern! Men man vet aldrig vad livet har i bagaget ;o)

H

När solen bröt igenom molnen på eftermiddagen lyste landskapet i varma mjuka toner.

H

Och även här var vattnet helt underbart!

H

Som sagt är detta mina helt egna reflektioner, och jag bara delar det jag varit med om i ord och bild. Förstora gärna bilderna.

Tack för titten! Ha en bra vecka! Mvh Elisabeth

Postat 2012-10-15 08:20 | Läst 6253 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 Nästa