MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Besök på Fotomässan

Igår öppnades portarna till årets Fotomässa i Älvsjö och jag åkte dit. Av programmet att döma var det många intressanta föreläsningar och jag hade siktat in mig på att lyssna på "Bevarande fotograf - Tom Svensson" eftersom det är något som verkligen intresserar mig och som jag skulle vilja jobba med själv. Föreläsningen var jättebra. Har du chans att se den idag eller på söndag kan jag varmt rekommendera det!

Sen strosade jag bort till utställningen "Älskade Stockholm"...

H

...och där fanns en av mina bilder med! Det var kul att se :o)

H

Jag vill ju fota fåglar, vill, vill, vill!!! Och då behöver jag ett längre tele. Ekonomin tillåter inte riktigt det objektivet som jag skulle önska, så jag letar efter en alternativ lösning. Av den anledningen besökte jag Sigmas monter och språkade med dem en stund. Jag har funderat på ett 50-500 f4,5-6,3 och nu fick jag tillfälle att prova det. Det var mycket folk där så jag blev lite stressad och sköt iväg åt första bästa håll, en reklamaffisch, klick!

Det blev förstås handhållet eftersom jag inte hade något stativ med mig. I all iver glömde jag att kolla vad kameran var inställd på, och jag laddade för hela brännvidden, 500mm, med ISO 1000, f6,3  och 1/160, samma inställningar som jag just använt med mitt 50 mm... Men med de förutsättningarna är ju resultatet hyfsat gott!

H

Sigmakillen föreslår att jag istället satsar på en 120-300 f2,8 och skaffar en 1,4 konverter. Kanske det kanske, det kommer en ny utgåva under första kvartalet av nästa år tydligen. Han rekommenderar den lösningen. Vad rekommenderar Du?

Idag blir det en ny dag på mässan, och jag ska gå och lyssna på när Patrik Larsson pratar om landskapsfotografi. Det kommer att bli bra :o)

Ha en härlig lördag och tack för besöket! Mvh Elisabeth

Postat 2012-11-24 08:37 | Läst 3943 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Olika färg på vatten

Jag sitter och rensar och går genom gamla bilder i Lightroom. Inte alltid, men oftast taggar jag bilderna, och det underlättar verkligen när man senare söker efter något. Ibland inspirerar det jag hittar till nya blogginlägg. Nu ramlade jag över några speglingar som jag gillade och letade upp några för rubrikens skull relaterande bilder. Här är dem:

Inledningsvis en spegling i Skärdammen i Söderåsens Nationalpark.

H

Här är en i Mångdammen.

H

En till från Skärdammen. Man kan nästan tro att det är en skakis, men vattenytan är här lite halvfrusen och full av löv.

H

Hittade också ett litet vattenfall, från Säter och gjorde den monokrom för att variera färgskalan lite.

H

Sista speglingen från Skärdammen.

H

Avslutar med en bild från vattenspelet utanför Älvsjömässan, mest för att få ytterligare en vattenfärg ;o)

H

Och på tal om mässan, är det någon som ska till Fotomässan i helgen? Jag går troligtvis dit på lördag. Hoppas på lite nytändning och inspiration. Ha en bra dag! Mvh Elisabeth

Postat 2012-11-21 06:58 | Läst 6191 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Söker inspiration

En skogspromenad kan måhända väcka lite lust. Det går lite trögt nu. Vill helst av allt bara vara ifred, vara tyst. Gråvädret sätter mig på prov på alla möjliga sätt, men jag antar utmaningen. Med leriga Graningekängor och mitt 18-105 mm:s ger jag mig av. Behöver prova något nytt!

H

Är arg på knät som krånglar igen! Krångliga knän kväver kreativitet!!!

Nåja, jag fick "skaka" runt lite där i skogen. Nu börjar en ny vecka...och jag ska fylla den med bra! Ha det finfint! Mvh Elisabeth

Postat 2012-11-19 07:23 | Läst 3320 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Träd - och jag är helt vilse!

Träd. Mina vänner fotograferar livfulla och spännande trädbilder. Själv går jag inte igång alls, inte på en enda cylinder, men jag ger det en chans. Bokskog och härligt ljus, jag har allt att vinna! Eller :-S

H

Hur spännande blir det egentligen?!? Och inget stativ har jag. Sur är vad jag är!

H

Jag parkerar mig på en klippavsats, i väntan på att ljuset ska stiga över åsarna. Jag har tagit sikte på en gren som jag vill fotografera men den ligger fortfarande i skugga, bredvid mig däremot ser det ut som skogen står i brand.

H

Så kommer ljuset. Och det levererar, men inte fotografen.

H

Jag får VERKLIGEN inte till det...provar med svartvitt!

H

Drar på färgen lite! Jo! jag har faktiskt gjort det ;o)

H

Hur jag än försöker lyckas jag inte fånga det jag vill. Hm...om jag istället drar ner lite på mättnaden, i kombination med en stilla spegling...ja...här har jag något!

H

Träd är inte min grej, det vet jag nu, men jag gav det en ärlig chans.

Och det var allt för den här gången. Tack för besöket! Elisabeth

Postat 2012-11-05 07:13 | Läst 5966 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Halloween med 50 mm objektivet

Men bilen fullpackad med bandymål, innebandyklubbor och kamerautrustning gav jag mig iväg med barnen till Dalarna i torsdags. De önskade sig snö och jag önskade mig frost och dimma - ingen av våra önskningar uppfylldes. Med en temperatur på sådär 6 grader fick vi vått och grått! Jag tog flera vändor ut i skogen men tog inte en enda bild! Istället blev det bandy på gräsmattan. Ljuset lämpade sig för portträtt tyckte jag och med lite...nåväl, rätt mycket övertalning gick barnen med på att bli fotograferade, en KORT stund!

H

Här har jag labbat i Silver Efex Pro.

H

Våfflor stod på önskelistan så vi for till Björkberget. Buffils Annas kaffestuga var dessvärre stängd, men Naturum var öppet. Spännande läsning om djur och natur väntade oss:

H

Och den enda älgen vi såg under helgen var uppstoppad.

H

Killarna  ville att vi skulle ha en "halloweenskuren" pumpa som skulle lysa i mörkret. Jag ska erkänna att det var mitt första pumpainköp för ändamålet, men barnen hade minsann skurit pumpor redan när de gick på dagis berättade de, så de tog dag i arbetet.

- Vi behöver handskar mamma, det här kommer att bli kladdigt, fick jag veta.

H

Jag förevigade händelsen, och använde blixt. Jag är helt oerfaren med blixt inomhus! Har knappt någonsin använt blixt inomhus tror jag, men jag använder det ibland utomhus.

H

De var så stolta över resultatet!

H

Helgens bjöd också på hantverksdag på Sollerön i gamla hemsjöldshuset.

H

Syrran var där, textilexpert som hon är.

H

Avslutningsvis kommer några till bilder på killarna. Goa ungarna mina!!!

H

Och 50 mm-objektivet satt på hela helgen, kul att jobba med det lite :o)

Förstora gärna bilderna.

Ha en trevlig söndag! Hälsningar Elisabeth

Postat 2012-11-04 09:01 | Läst 4946 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
1 2 Nästa