MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Morgon vid Råstasjön

Utrustad med strömming och tålamod begav jag mig till Råstasjön härom dagen. Jag hade längtat efter att åka dit igen.

Hägrarna följde mig med blicken när jag närmade mig, och en efter en flög de längre ut på sjön, helt utom räckhåll för mig. Försiktigt pulsade jag ut till en vassdunge, och i skydd av de många vasstråna satte jag mig att vänta. Och vänta fick jag göra! Sporadiskt kastade jag iväg några strömmingar ut på sjön men jag blev fullkomligt ignorerad, så jag väntade lite till. Hägrar är väldigt skygga av sig och behöver vanligtvis lite hjälp på traven för att våga närma sig. Den hjälpen kom så småningom från ett par kanadagäss som kom inflygande och efter en stund blev även hägrarna modigare.

Jag har ofta en väldigt tydlig idé om hur jag vill ha motivet, och det är sannerligen inte helt lätt med djur men den här bilden blev jag riktigt nöjd med:

Ardea Cinerea

H

Hade det inte varit för att det blir rätt kallt att sitta still i snön en längre stund hade jag kunna sitta där i dungen i flera timmar.

H

Gråhägern är en stor häger med lång s-formad hals, långa ben och ett vingspann på mellan 155-175 cm.

H

En gråhäger kan väga upp till 1,4 kg..

H

...och de gillar strömming, det är ett som är säkert.

H

Kylan segrade till sist och det blev dags för mig att lämna Råstasjön. Jag längtar redan tills jag får chans att åka dit igen.

Förstora gärna bilderna.

Tack för att du tittade förbi. Ha det fint! Mvh Elisabeth

Postat 2012-12-26 01:36 | Läst 5927 ggr. | Permalink | Kommentarer (24) | Kommentera