MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Den andre fotografen...

Djurgården håller på att kväva mig! Det verkar som om alla samlats på Djurgården just  idag. Och jag som satt ensam på en klippa på Gålö tidigare i morse och njöt i solen. Allt var stilla, fridfullt med isen som brakade mäktigt framför mig. Och nu går jag omkring i ett gytter av människor. Hur kunde jag vara så dum att åka därifrån? Vad skulle jag in till stan och göra?

Jag söker ro på udden ute hos Jenny, Jenny Lind. Hennes volangkjol gör sig så fint i solljuset.

H

Jag måste hem! Men jag vill ju åtminstone ha med EN bild. Jag har ju tänkt mig lite gatufotografering, i kontrast till all natur jag så ofta fotograferar. En bild! Jag slår mig ner på en parkbänk. En strid ström av människor passerar. Det här är ett relativt obeprövat område, och jag tvekar, hopplöst obekväm i min roll, men tar till sist upp kameran.

H

Jag har svårt att fokusera på det jag gör, känner mig alltför exponerad. Jag måste hitta en ny plats tänker jag.

H

Lite längre fram finns ytterligare två lediga parkbänkar. Jag slår mig ner på en. Om jag skjuter lite från höften, så märks det inte så väl att jag sitter och fotar, tänker jag. Det går sådär! Nej, det går inte alls! Jag vänder mig om för att se hur ljuset faller från motsatt riktning. Där, på den andra parkbänken har en annan fotograf slagit sig ner, och han fotograferar MIG! Ha! Jag är avslöjad! Tagen på bar gärning!

Någonstans ifrån fylls jag med mod, och utan att tveka tar jag upp kameran och fotar rakt in i den andre fotografen. Jag blir själv alldeles överrumplad över min manöver.

H

Och tack vare det trevliga mötet sitter jag nu och lyssnar på Isabella Lundgren.

På T-centralen på väg hem får jag en idé.

H

Tänk vilket fiffigt arbetsredskap ett cafébord kan vara.

Sammanfattningsvis är jag riktigt nöjd med min fotodag!  Och tack Lorentzo för tipset om Isabella Lundgren, riktigt bra! Det var allt för den här gången, ha en trevlig kväll. Mvh Elisabeth

Postat 2013-02-03 18:00 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Kontraster

Motsatsförhållanden, kontraster, olikheter. Just nu präglas mitt liv lite av just den varan, på ett spännande sätt, och det är kanske därför de här bilderna dök upp som en idé till ett blogginlägg.

Surfare som inte kan få nog!

H

Surfare som ger upp.

H

Strandliv 1.

H

Strandliv 2.

H

Vattensport utan vågor.

H

Vattensport med vågor.

Tack för besöket! Ha en härlig lördag. Mvh Elisabeth

föregående blogginlägg

Postat 2013-02-02 08:02 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tamdjur

Jag älskar att fota djur. Att uppsöka djur i naturen tar tid...som jag inte har så gott om just nu.  Men, jag har ju grannar som har egna djur. Det borde ju vara ganska enkelt tänkte jag i min enfald , de vet man ju var man har...

Min granne Maj  har en Briard, Jack, jag kallar honom Lurv! Vi åkte ut till  Sundby Gård. Där  finns stora vidder för hundar att springa på och jag hade flera klara bilder i huvudet på foton som jag skulle ta. Jag kan villigt erkänna att det inte visade sig vara det lättaste. Men vad många erfarenheter rikare jag blev ;o). Enkelt? Näe. Kul? Jajamen!!! Möt Jack:

H

Ståtlig herre på alla sätt och fullständigt ovillig att springa där jag ville att han skulle springa ;o)

H

Men nu hade jag ju fått lite blodad tand på området så på eftermiddagen ringde jag till en kompis som bor en kort promenad från där jag bor. Hon har hästar. Även dem ville jag fota springande.

H

Min väninna var den som kom att göra det mesta av springandet. Tyvärr var det lite mörkt i hagen och jag var tvungen att använda riktigt höga ISO:n så jag valde att sedan redigera hästbilderna i Color Efex Pro för att få den känsla jag eftersökte.

H

Väldigt fint att de har varsin färg tycker jag.

H

Det här var verkligen roligt, och något jag kommer att jobba vidare med. Idag är det fredag, så jag passar på att önska dig en riktigt Trevlig Helg! Mvh Elisabeth

föregående blogginlägg

Postat 2013-02-01 07:01 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera