MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Besöker Knuthöjdsmossen

I helgen gav jag och två väninnor oss iväg på fotoutflykt till Knuthöjdsmossen. Vi hade ju alla tre sett fantastiska bilder därifrån och hoppades på en stilla lördagsmorgon i dimma bland smålom och knipor. Väderappen förutspådde något helt annat dock.

På fredagseftermiddagen kom vi fram till det lilla samhället Hällefors. Vi var de enda gästerna på vandrarhemmet, som troligtvis tidigare varit en vårdcentral, så vi hade gått om utrymme.

Vår sammanlagda inre bild som vi haft av platsen var lite annorlunda än den som mötte oss. Knuthöjdsmossen ligger i direkt anslutning till ett industriområde och runt om över mossen  finns rejäla spänger som man kan gå på. Följer man dem runt området tar promenaden ungefär 30 minuter.

Vädret var inte riktigt med oss. Vi fick ingen dimma, himlen täcktes av tjocka moln och det var grått och åter grått.

H

Jag försökte skapa stämningen jag ville åt genom att dra lite i kameran och på så sätt få mjölkiga streck från vattnet. Men nej, det blev inte så bra :-/

H

Några smålomspar simmade dock omkring i de många gölarna. Vackra är de!

H

Men tanke på vädret valde vi att avstå från ett återbesök på söndagsmorgonen utan åkte istället iväg på jakt efter andra saker. Vi hade sett en del övergivna hus och byggnader längs 244:an från Örebro. Det kom att bli höjdpunkten för min del. Här är en bild från ett av dem.

Jag har redigerat bilden i Analog Efex Pro.

Förstora gärna bilderna.

Ha en fortsatt bra vecka! Bästa hälsningar/ Elisabeth

Postat 2015-04-14 07:04 | Läst 5216 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Makalöst Mumsiga Maränger

Vi brukar rösta om vad det ska bli för efterrätt i vår familj. Den här gången stod det mellan Påsktårta, Cappuccinomousse och Chokladmousse. Vann gjorde Cappuccinomoussen. Men jag kunde inte riktigt släppa tanken på det där nya receptet på Chokladmousse som jag hittat - jag är HELT TOKIG i choklad!

Så när maken och yngsta sonen for till Alperna i lördags eftermiddag skred jag och äldsta sonen till verket. Choklad hackades och smältes, äggulor vispades, och starkt kaffe bryggdes. Av äggvitorna beslöt vi göra maränger. Resultatet blev fantastiskt gott!

Fortsatt trevlig påsk!

Mvh Elisabeth

PS Förstora gärna bilden

Postat 2015-04-05 13:59 | Läst 3766 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera