By Elisabeth Landberger

Kina - vilken resa!

I september förra året var jag och en kollega i Kina och rekade inför en fotoresa. Jag som aldrig skulle åka till Kina! Plötsligt stod jag där på Guilin Airport och väntade på att vår guide skulle komma och hämta oss. 

Guilin är en stad och också ett område i Guangxiprovinsen i sydöstra Kina. Klimatet där är subtropiskt och på hösten ligger temperaturen mellan 20-25 grader. Det är oerhört fuktigt! Mitt hår var konstant blött.

Vårt mål med resan var dels att fota lite landskap, men också att fotografera människor. Vi hade redan från start ett antal arrangerade porträttfotograferingar bokade och betalda. Men vi började med att åka upp till Longji. Det området är känt för sina magnifika risterasser. Efter en lång promenad var vi framme vid vårt hotell, högst upp på berget - Panorama House Hotel. Jag vet att det här ligger helt utanför det fotografiska ämnet, men om du någon gång ska dit så kan jag tipsa om hotellets fotmassage. Boka den!!! Det kostar 70 kr för 45 minuter och är den överlägset bästa fotmassage jag någonsin fått. Utsikten går inte av för hackor den heller:

Promenaden till och från hotellet är också väldigt trevlig. Det ligger många mysiga caféer och restauranger längst vägen:

Det var i byn Dazhai Village, vid bergets fot som vi hade vår första porträttfotografering. Vi skulle träffa familjen Pan som tillhör folkgruppen Yao. I Guilin bor 12 av de 56 etniska grupper som finns i Kina.  Yaofolkets kvinnor är kända för sitt långa hår. De klipper håret bara en gång i livet, vid 16-årsåldern. Den avklippta hårtofsen tillsammans med det andra håret viras ihop på huvudet till en stor knut. Vi fick en kort demonstration i proceduren:

Men, det var inte det vi kom för att fotografera, det var hårdemonstratisens föräldrar.  Vi blev inbjudna till en av deras bostäder. Här är pappan:

I den här miljön fotade vi enbart med naturligt ljus. Jag använde, som i den här bilden, mest mitt Sigma 70-200mm.

Ett tips om du jobbar du med rök är att se till att få röken i motljus. Det ger de absolut snyggaste rökeffekterna.

Färden fortsatte sedan mot PingAn, ett annat område med risterasser. En bra vidvinkel är att rekommendera att ha med sig på den här typen av resa. Själv körde jag med Nikons 14-24mm. Jag hade mycket stor glädje av det under hela resa, bland annat till denna bild:

PingAn Village är en vacker liten by med ett myller av små smala gränder omringat av underskön natur. Här hade vi en fotografering med ett äldre par och deras barnbarn. Deras boende var stort och bestod av flera rum, men det var oerhört mörkt. Därför tog vi en Rotolight Neo till hjälp. Det är en Led-lampa. Jag jobbar gärna med fast ljus, och just den lampan är en favorit. Jag tycker att Led-lampor ger ett mycket behagligt ljus och är suveräna att arbeta med. Rotolights lampor är dessutom runda, så använder man dem i porträttfotografering får man en fin rund reflex i ögat.

Vi höll till mest i köket och fick vara med när de lagade lunch.

Jag kan inte nog uttrycka min tacksamhet gentemot de människor vi hade förmånen att få fotografera, att vi som här fick stövla in i deras vardag och dokumentera den. Alla var helt fantastiska. Det blev sådana varma möten. Och vi hade så kul! De tyckte att Patrik och jag var helknäppa. I Kina sitter man som vuxen till exempel inte på golvet. Det är bara barn som gör det. Man sitter på en låg stol. Här mötte de nu två i deras ögon stora skandinaver, som hämningslöst bredde ut sig på de smutsiga golven i jakten på den perfekta vinkeln. Åh vad de skrattade!

Jag skulle ha kunnat stanna i den där miljön hur länge som helst.

Som vilka andra modeller som helst får de förstås betalt, dels av arrangören och dels i form av dricks från oss fotografer. Av deras reaktioner att döma efter fotograferingarna var alla oerhört nöjda med dricksen. Ibland fick vi till och med gåvor av olika slag som bevis på deras tacksamhet.

Här är vi hemma hos en annan kvinna på besök:

Efter några helt oförglömliga dagar uppe bland risterasserna  åkte vi  vidare mot en av resans absoluta höjdpunkter - Yangshou och Cormorantfiskarna på Li-floden.

Vi började med en morgonfotografering, och VILKEN morgon vi fick! Det här bilderna är likt de andra helt arrangerade bilder. Det är inte ens så att Cormorantfiskarna använder sina fåglar för fiske längre. Trots att det är förbjudet fiskar folk nämligen med batteri och det tar död på stora delar av fiskebeståndet, framför allt den fisk som simmar på ett sådant djup att fåglarna kan nå dem. Idag är Cormorantfiske enbart en turistattraktion som man betalar för att få fotografera. Men lite tur och rätt kontakter kan man få vara helt själv med sin fiskare.

De har ett antal poser som de bjuder på, och miljön...ja den är magisk!

Jag jobbade nästan uteslutande med mitt 14-24mm den här morgonen.

När solen hade gått upp över Sockertoppsbergen...

...fortsatte vi färden mot nästa fotostopp. Vi skulle få besöka de två kanske mest kända Cormorantfiskarna i trakten, två bröder. Den yngre är 78 och den äldre 87. Här ser vi en bild storebror i köket. Även på den här platsen fotograferade vi bara i naturligt ljus, här med ett 24-70mm:

Här är lillebror i trappan upp till övervåningen på ett av husen...

...och ytterligare en bild på honom med ett av sina fiskenät. Båda bilderna är tagna med ett 50mm.

Ni som känner till storleken på mig och min kollega Patrik förstår på en gång att de här brorsorna är små! ...dessutom finns tydliga bevis i bilden som antyder att vi återigen har kravlat runt på golvet.

Den eftermiddagen hos de bägge bröderna kommer jag att ha med mig hela livet, åh vilka goa gubbar!!!

Men, vi ville ju också fotografera deras fiskande. Så på kvällen bar det av till en annan plats vid Li-floden. Den platsen var inte lika bra som den första. Det var en del saker i bakgrunden i olika riktningar som gjorde att man fick jobba mer med att hitta ett bra utsnitt.

Jag hade lite bekymmer med att det var halt, vilket gjorde mig ofokuserad och obeslutsam. Jag hade svårt att bestämma mig för vilket objektiv jag skulle använda, eller om jag skulle ha stativet eller inte. Skulle jag fota med blixt kanske?

Så höll jag på hela kvällen. Jag blev inte riktigt nöjd med någonting. Till slut kom mörkret. Och då valde Skarvarna att kasta in handduken för dagen. Typiskt!

Avslutningsvis hade vi ytterligare en porträttfotografering, hemma hos en äldre kvinna. Hon var 93 närmare bestämt. Jag kan tillägga att alla modellerna under resan var 75 år eller äldre. Många gamla har det som en inkomstkälla. De har ingen pension i Kina, så att agera modell ger ett välkommet extratillskott i kassan. Och som jag sagt tidigare resulterar det i härliga möten med många glada skratt.

Min själ var full av värme när jag lämnade Guilin.

Jag kan erkänna att det var världsklass på miljöerna under den här resan. Vill du kanske också åka dit? Då kan du till exempel åka med Mästerfoto. Och då ses vi nog dessutom ;-)

Ha en riktigt fin kväll,

Ella

PS titta gärna på bilderna i stort format :-)

Inlagt 2018-03-15 19:56 | Läst 12776 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fantastiska bilder! Världsklass.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 08:53
Stort tack Per! Din kommentar värmer massor. Och tack för att du tittade förbi. Mvh Ella
Suveräna bilder! Jag blir riktigt sugen på att resa till Kina nu!

Hälsar
Eva
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 08:55
Tack Eva! Jag kommer definitivt att åka dit igen, och också utforska andra områden. Naturen och människorna är fantastisk. Och maten...SÅ god!!! Mvh Ella
Evacent 2018-03-16 09:11
Maten är alltid ett problem för mig som glutenallergiker, men de kanske går att lösa?
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:34
Jag är också glutenintolerant. Det funkar utmärkt i Kina. Överallt finns valet risnudlar till exempel, och jag brukar ha en lapp med mig skrivet på kinesiska som talar om att jag inte kan äta de olika sädesslagen. Funkar klockrent :-D
Väldigt fina bilder och berättelse. Fin ljussättning på inomhusbilderna, att det är kvar det mörka men ändå tillräckligt ljusa. Soluppgång vid sockertoppsbergen var ju natursköna. Snyggt!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 08:56
Tack för din kommentar Peter, och tack för att du tittade förbi. Trevlig helg/ Ella
Vilka drömbilder, dessa måste du skriva ut i stort format :) :)
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:02
Hej Joakim! Kul att du gillar bilderna. Får se om det blir några utskrifter, jag tröttnar rätt snabbt på mina egna bilder :-D Ha en trevlig helg/ Ella
Joakim88 2018-03-16 18:38
Jasså hehe ;)
Tack detsamma :)
Fantastiska bilder på människor och miljö.

Hälsningar
/ Peter
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:02
Hej Peter! Och stort tack för din fina kommentar. Trevlig helg/ Ella
Sagolikt vackert!/ Björn T
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:03
Tack Björn! Kul att du tittade förbi. Önskar dig en trevlig helg/ Ella
Magiskt var ordet! Men så brukar ju dina bilder vara.. Gillar också 14-24 mm. ett väldigt trevligt objektiv i många sammanhang!
Hälsn!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:05
Varmt tack Jan! Uppskattar verkligen din kommentar. Och ja, 14-24 är helt fantastisk!!! Trevlig helg/ Ella
Grymma bilder, det bästa jag sett på länge. Plus för köksbilderna men även fiskarbilderna.
Sten
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:07
Hej Sten! Stort tack för din kommentar. Kul att du tittade förbi. Önskar dig en riktigt trevlig helg/ Ella
Du är bara bäst !
Fantastiska bilder, med det vet du ju redan att jag tycker
Kram <3
ing-marie
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:09
Tack snälla snälla Du Ing-Marie! Bugar mig de allra ödmjukaste <3 Ha en riktigt fin helg/ Ella
Jisses det här kallar jag snygga bilder, fin text också. Du är grym.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:11
Stort tack Chritian! Kul att du gillart´. Ha det gott/ Ella
Såå många fina bilder!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:13
Taaack Bror! Kul att du tittade förbi. Ha en fin helg/ Ella
Fantastiska bilder, framförallt de tre som är tagna i soluppgången !
Var själv i Kina för trettio (30) år sedan, (vad tiden flyger iväg !) och besökte bland annat Guilin. Åkte med båt på Yangtze, mellan Wuhan och Chongqing, en tur som varade under en vecka, otroligt landskap som passerades under den resan.

Vansinnigt vacker miljö som du fångat så stämningsfullt med cormorantfiskarna. På den tiden, (när jag var där) och tittade på fisket, fiskade dom inte för turister, utan dom levde på det , då.

Tyvärr har jag inga bilder kvar från den resan, men det hade inte hjälpt ändå, för dom var tagna med Kodachrome 64, så jag hade inte kunnat visa dom här i alla fall.

Planerar att åka till Nepal, Indien och Japan till hösten (med avresa i slutet av September), kanske det blir några bilder att visa upp efter den resan.

Den ursprungliga planen var att jag skulle åka till Kina först, och därefter Nepal, Indien och Japan, men eftersom dom är så vansinnigt jobbiga med visum till Kina, så skippar jag Kina (denna gång), tyvärr.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:22
Hej Tony! Kul och höra att du också har varit där, och att du fått uppleva "äkta cormorantfiske". Synd att du inte har några bilder, det hade varit kul att se.

Spännande med din kommande resa. Indien och Japan är två av mina favoritdestinationer. Nepal har jag inte lyckats komma till ännu, men det står långt upp på min "bucket list". Ser fram emot att se lite bilder från dina kommande äventyr.

Trevlig helg/ Ella
Tony johansson 2018-03-17 14:16
Hej Elisabeth och tack för responsen, ber om ursäkt för sent svar. Indien och Japan är också mina drömdestinationer, därtill även Kina, som jag skulle vilja uppleva en gång till.

Lovar inte att det kommer att bli några bilder (men det blir det säkert), efter att ha tagit del av dessa. Hur skall jag kunna matcha dom ;-) ?

En fråga; När ni ändå var i Guilin, besökte ni inte Moonhill då också ? Jag gick hela vägen upp (en tuff klättring, vill jag minnas), till hålet i berget, och till min förvåning satt det en lokalbo och målade med svart bläck (på vitt tyg).

Jag köpte en av hans målningar (med the moonhill som motiv), men tyvärr gick den (bokstavligen) upp i rök, precis som bilderna jag tog vid den tidpunkten då jag gjorde resan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_Hill

Mvh;
Tony.
Snyggt jobbat, underbara bilder.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:36
Stort tack Claes! Kul att du tittade förbi. Trevlig helg/ Ella
Riktigt härliga bilder!
/Affe
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 09:37
Tack ska du ha Affe! Kul att du svängde förbi. Ha en finfin helg/ Ella
Även fast nästan alla bilder är noggrant arrangerade, så är de sköna att se på!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:39
Hej Ragnar! Tack för att du tittade förbi. Kul att du gillar dem. Trevlig helg/ Ella
Mycket fina bilder och välskrivet. Bra att du talar om hur det går till :) /Frode
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:40
Hej Frode! Tack för din fina kommentar :-) Mycket uppskattat! Ha det fint, och trevlig helg. //Ella
Helt galet Ella, vilka bilder. Cormorant fiskarna i soluppgång är så magiska, wow, wow. Vilka vackra porträtt, även om de är arrangerade så skall de ju ändå tas och framkallas. Väldigt snygga att se på.

Vänliga Hälsningar
Lars
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:42
Heeej Lars! Varmt tack för din fina kommentar, uppskattas massor! Önskar dig en riktigt trevlig helg, och hälsa Majsan så mycket. Kram Ella
OJ, OJ vilka bilder och vilken underbar resa! Fiskebilderna är helt magiska, jag saknar ord! Du är inte bara en jättetrevlig person, du är en sagolik fotograf! Jag är full av beundran!
Mvh. Lasse i Varggården, Falun
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:43
Hej Lars-Erik! Bugar och bockar allra ödmjukast inför din fina kommentar. Varmt tack! Önskar dig en riktigt trevlig helg. //Ella
Suveräna bilder! Har finns det massa omslagsfoton till Fotosidans tidning! Vilken resa, man blir avis faktiskt :)
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:46
Hej Daniel! Vad kul att du gillar bilderna. Omslag vete katten :-) Fotosidan brukar ju köra ton i ton, och dessa spretar lite mycket i färg för ändamålet ;-) Du får hänga med! Mvh Ella
Vilken härlig resa du har gjort, och vilka härliga bilder. Nästan lite Sune Jonsson-vibbar i några av dem. Som grabb försökte jag och några kompisar gräva oss till Kina. Vi kom aldrig fram, men en resa dit lockar alltid.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:53
Heeej Tobbe! Kul att du tittade förbi. Ja kanske lite Sune Jonsson i några av bilderna som sagt, fast i färg :-)

Försökte också gräva mig till Kina, reslusten fanns resan då :-P Grävandet var dock väldigt tålamodsprövande, och det är inte mitt starkaste kort :-)

Trevlig helg //Ella
Hej,
Utmärkt bra bilder. Människorna fint plåtade.
Ha det bra
Bob
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:55
Stort tack Bob för din fina kommentar och för att du kikade förbi. Mycket uppskattat. Trevlig helg /Ella
Härliga bilder. Det är något speciellt att fotografera de äldre, de har en annan slags värdighet och lugn.

Inte utan att man blir sugen på att dra iväg själv.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 21:59
Tack Björn! Det är precis så som du säger, det är verkligen något speciellt att fota äldre personer. Det är definitivt något jag kommer att göra mer. Häng med oss i höst vettja :-) Mvh Ella
Håller med tidigare kommentarer, helt klart i Världsklass. Jag gillar speciellt bilderna på sjön med kvälls/ morgonljus och när den gamle mannen sitter vid spisen o tänder pipan. Helt suveräna bilder.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:02
Hej Sören! Stort tack för att du tittade förbi, och varmt tack för din fina kommentar. Trevlig helg //Ella
Håller med tidigare kommentarer, helt klart i Världsklass. Jag gillar speciellt bilderna på sjön med kvälls/ morgonljus och när den gamle mannen sitter vid spisen o tänder pipan. Helt suveräna bilder.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-04-04 19:54
Hej Sören! Ursäkta det sena svaret. Jag tackar allra ödmjukast för din kommentar. Stort tack för att du tittade förbi. Din kommentar värmer massor. Bästa hälsningar/ Ella
Wow! Bilder för magasin och för utställning! Riktigt fint!
Ha det gott!
Micke
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:03
Hej Micke! Kul att du gillar bilderna. Vi år väl se om det blir någon utställning. Trevlig helg /Ella
"Fiskebilderna" är bland det bästa jag sett på mycket länge! Kul.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:05
Hej Per-Erik! Oj vad kul att höra! Det värmer verkligen. Stort tack för att du tittade förbi. Mvh Ella
Fullständigt magiska bilder! Även om miljöerna är fantastiska krävs det en mästerlig fotograf för att rätt fånga dem. Som så många andra säger jag att fiskebilderna är bland det häftigaste jag någonsin sett i fotoväg.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:07
Oj vad roligt att höra Lars! Jag bugar och bockar inför din och allas fina kommentarer. Verkligen kul att du kikade förbi. Önskar dig en trevlig helg, Mvh Ella
Bildserien med skarvfiskaren torde vara en given vinnarserie i div. fototävlingar!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:12
Hej Lars! Tack för ditt fina uttalande om bildserien. Vi får väl se om jag skickar in dem till någon tävling. Mvh Ella
Fängslande text och underbara bilder. Hade jag bara haft råd så hade jag bokat denna resa direkt!! Jag hoppas att den kommer att arrangeras fler gånger.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:14
Hej Anders! Kul att du gillar det. Och resan kommer arrangeras fler gånger, troligtvis hösten 2019 också :-) Trevlig helg/ Ella
Underbara bilder! Så fin känsla.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:15
Stort tack Lasse! Trevlig helg /Ella
Det här var något av det bästa jag sett i bildväg! Helt outstanding!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-16 22:16
Varmt tack Kent! Verkligen kul att höra!!! Tack också för att du tittade förbi. Önskar dig en riktigt trevlig helg. Mvh Ella
Väldigt fina bilder! Gillar stark!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 09:44
Hej Samir! Kul att du gillar det :-) Och tack för att du tittade förbi. Mvh Ella
2018-03-16 20:53   Lars Nilseng
Underbara bilder och kul att se fantastiska bilder på skarvfiskarna. Har själv varit och rest i dessa trakter några dagar och kan bara understryka att det finns mycket spännande att se.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 09:46
Hej Lars! Kul att du också varit där, jag längtar verkligen tillbaka. Stort tack för att du tittade förbi, och roligt att du gillar bilderna. Mvh Ella
2018-03-16 23:09   Helder Pinheiro
Underbara drömbilder - Tack för att du delar med värme <3
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 09:50
Stort tack Helder! Kul att du tittade förbi, uppskattas mycket. Bästa hälsningar Ella
2018-03-16 23:31   Roger Alexandersson
Otroligt vackra miljöer. Fantastiskt fint ni lyckats fånga stämningen!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 09:51
Tack Roger! Ja det är verkligen helt fantastiska miljöer. ha en fortsatt fin helg //Ella
Helt fantastiska bilder!! Den första ’fiskarbilden’ är bland det bästa jag sett. Helt otroligt bra på alla sätt! Kul! Tack för att du delar med dig och skapar inspiration.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 09:48
Hej Jonas! Stort tack för din fina kommentar, den värmer massor!!! Ha en fortsatt trevlig helg /Ella
O nu högg det till i resetarmen! Vilket fantastisk ställe o vilka fantastiska bilder!
Tack för att du delar med dig av din reseberättelse!

Per
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 10:00
Hej Per! ...hugger i min resetarm hela tiden :-D

Ja alltså Kina är supercool! Nu klappar ju mitt hjärta allra varmast för Namibia som du vet, men porträttmiljöerna på den här Kinaresa är fullständigt outstanding!

Ha en fin lördag! Kram Ella
Waoo Elisabeth fantastiska bilder och text. Stort tack för att du delar med dig, det ger verkligen mersmak. Känner känslan du beskriver med bild och text, hoppas du gör en fotobok någon gång! Kram kram
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 10:04
Heeej Anders! Och TACK för att du svänger förbi och läser :-D Uppskattas massor! Vore kul att göra något projekt ihop snart igen. Ha en fin lördag! Kram Ella
Så helt underbara bilder!! Njuter verkligen när jag ser dem och vilken härlig resa du har haft! Nu måste jag fundera att ta en resa dit. Tack för denna ögongodis.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-03-17 13:42
Stort tack Lotta 🙏 Kan verkligen rekommendera en resa dit 🙂 Kram Ella
Vilka underbara bilder du har tagit Ella! Tänk så fantastiskt fint det kan bli med bara naturligt ljus.
Mvh Lasse
Svar från Elisabeth Landberger 2018-04-04 19:47
Hej Lasse! Ursäkta sent svar :-O Japp, naturligt ljus är guld! Kram Ella
Mycket inspirerande bilder. Jag bor tillfälligt i Vadodara, Indien och har inte fotograferat så mycket (är här för jobbet och inte för hobbyn) men några gånger har jag traskat iväg med kameran. Och det är jätteenkelt att få ta bilder. De ser min "stora kamera" och utropar "foto me". Och då är det bara att ta - Helt gratis. De ser det nästan som ett privilegium och blir jätteglada när man knäpper - och nöjer sig med att få se displayen. Faktum är att jag kommer snabbt nära människor. Mycket snabbare med än utan kamera. Tack för dina bilder - det påminner mig om att jag måste ta fler här innan jag åker hem.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-04-04 19:49
Hej Filip! Tacksam för att inspirera :-) Hoppas att du får massa fina bilder innan du åker hem. Ha det fint/ Ella
Så fantastiskt fin serie bilder du tagit, Ella! Dom är värda att sprida i en vidare krets. Porträtten är intagande och texten intressant och givande - ett nöje att läsa! Gillar att du valt att ha naturligt ljus i många av bilderna.
Svar från Elisabeth Landberger 2018-04-04 19:50
Hej Annica! Ursäkta det sena svaret. Din kommentar värmer verkligen massor. Stort tack för den!!! Varma hälsningar/ Ella
Helt suveräna bilder, Elisabeth!

Kanske vet du redan, men jag har sett att National Geographic tar emot och publicerar inskickade bildreportage på en egen sajt. Du borde definitivt skicka in ett gäng, tycker jag.
Tony johansson 2018-03-17 19:44
Tycker jag också ;-).
Svar från Elisabeth Landberger 2018-04-04 19:52
Hej Joakim! Ursäkta det sena svaret. Stort tack för att du tittade förbi och kommenterade :-D Och tack för tipset, dock hade jag ingen aning om att NG tar emot bildreportage. Det ska jag kika närmare på. Ha det fint / Ella
Underbara bilder!

/Stephen
Svar från Elisabeth Landberger 2018-04-04 19:55
Stort tack Stephen :-) Mvh Ella
Vilka snygga bilder på Cormorantfiskarna på Li-floden! Framför allt de tre översta, som är tagna med vidvinkel, tidigt på morgonen. Lite tråkigt sen när man läser att de är helt arrangerade, men de är ju ändå riktigt snygga bilder!
Svar från Elisabeth Landberger 2018-04-04 19:55
Hej Johan! Ursäkta det sena svaret. Stort tack för att du tittade förbi och kommenterade. Ha det fint/ Ella