By Elisabeth Landberger

Oväntat möte vid Gömmaren

Jag sträcker mig efter klockan. 05.04! Hur kommer det sig att jag vaknar nu? tänker jag. Det kvittrar utanför fönstret, och det är dimma. Kanske ska jag ge mig ut en sväng? Härom morgonen var det ju en så fin morgon, och nu är jag ju ändå vaken.

Inom loppet av en halvtimme sitter jag i bilen mumsandes på ett äpple. Gömmaren är mitt utflyktsmål. Jag parkerar bilden och går ner mot sjön. Det är alldeles stilla. Jag har fågel i tankarna och medan jag plockar fram min kamerautrustning hoppar en Sädesärla nyfiket omkring runt mig. Oerhört nära! Det bådar gott tänker jag. Men när jag väl kommit på plats med stativ och allt är den försvunnen. Så är också allt annat liv. Jag hör dem, men inte en fågel syns till.

Jag fångar några vackra kaveldunsruggar så länge...

H

..och sedan väntar jag, och väntar. Ska det inte komma en enda fågel??? Jag fångar mer kaveldun.

H

Inte heller ser det ut som att solen kommer att bryta igenom. Härom dagen var det oerhört lovande, men det kom ingen fågel då heller. Och de brukar ju vara både änder och kanadagäss här. Var är de?

H

Jag bestämmer mig för att byta plats, flytta mig några meter. Där kan jag ju få lite nya perspektiv på kaveldun om inte annat. Jag tar kameran med för att reka och går ett tiotal meter. Då kommer plötsligt en mås flygande. Jag försöker hinna med.

H

Så vänder jag mig om och tittar bort mot min ryggsäck som fårskinnsfäll som ligger kvar vid vattenbrynet på min tidigare plats. Alldeles vid sidan av dem simmar nu ett Lompar! Ett Lompar! Oj vilken överraskning, jag har aldrig sett Lom vid den här sjön tidigare! ...Och nu står jag på en höjd, så bildvinkeln mot vattnet blir ju heltokig. Jag rör mig sakta tillbaka till min ursprungsplats. Lomparet simmar iväg.

De kom aldrig tillbaka så nära igen. Men de ÄR där. Kanske får jag en ny chans ;-) Här är morgonens bästa bild på de vackra fåglarna.

Ha en härlig vecka! Mvh/ Elisabeth

ps Förstora gärna bilderna.

Inlagt 2015-05-04 09:47 | Läst 4723 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Lite samma känsla som för mig. ( men jag fann inget Lompar )
På torsdagmorgon när jag åkte till jobbet så såg jag att det hade varit guld värt att få ha varit ute i naturen de tidiga morgontimmarna. Sol, dimma och dagg.
Söndagmorgon ringde väckningen runt kl 04.00
Ingen dimma, den utlovade solen kom inte fram förrän på förmiddagen och väldigt dåligt med fåglar. Men dom har nog fullt upp med familjeangelägenheter nu så dom är nog gömda i vassen. ( På långt håll såg jag en grågåsfamilj med smått, så nu är dom på gång :-) )
Du fick i alla fall jättefina bilder tycker jag och just lomar gör sig fint på lite håll. Men visst är det kul att kunna få dom lite närmare någon gång :-)
Ha det gott !
ing-marie
Svar från Elisabeth Landberger   2015-05-04 19:08
Hej Ing-Marie! Ja, det är nog rätt mycket fokus nu på familjeangelägenheter...får ha tålamod..inte min starkaste egenskap :-P Men jag kommer nog åka tillbaka inom kort och se om jag kan bekanta mig lite mer med lommarna, så kul att ha ett par så nära :-) Ha det gott! Elisabeth
Härliga bilder!
Svar från Elisabeth Landberger   2015-05-04 19:08
Tack ska du ha Magnus :-) Mvh Ella
Fina bilder, jag tycker om ljuset och den behagliga färgskalan.
-affe
Svar från Elisabeth Landberger   2015-05-04 19:09
Tack Affe :-) Ja färgskalan är helt i min smak med, älskar de här dova murriga färgerna. Tack för besöket! Ha det fint/ Elisabeth
Hej Elisabeth
Så där kan det bli ibland. Bild två och tre tycker jag blev väldigt fina och nu vet du ju att lomparet kanske finns där fler gånger.
Hälsningar Lena

PS. Visseländerna var bedårande, visar några bilder nedan

http://www.fotosidan.se/blogs/logholm/bland-drakar-och-visselander.htm
Svar från Elisabeth Landberger   2015-05-04 19:22
Hej Lena! Var just inne och läste ditt inlägg, så kul att se och läsa :-D Längtar tillbaka. Får hålla tillgodo med lom för tillfället ;-) Hoppas på lite coola korpbilder nu när vi ska till Finland. Ha det gott Lena! Mvh Elisabeth
Stämningsfulla bilder i alla fall, och bilden på lomparet var faktiskt riktigt bra. Det är nyckfultt med fågelfotografering. Men ibland lyckas det perfekt, och då är det alltid lika roligt.
Svar från Elisabeth Landberger   2015-05-04 19:34
Tack Ernst Göran! Ja stämningen var väldigt trevlig där imorse, kanske jag ger mig iväg imorgon bitti igen ;-) Ha det gott/ Elisabeth