en dagbok med inriktning på småprat

eftersom jag lever

ännu så länge och har fått en vaccindos - nästa den 9 onde april - dvs chanserna för överlevnad blir ganska stora och framtiden ser ljus ut igen - då bygger jag det jag tänkte 

innan eländet slog till

först röja lite på marken jag köpt och rensa ut sly - bygglovsansökan inskickad med mitt egenritade hus, godkänd och nu väntan på avloppsgodkännande

jag såg ut ett bra ställe för ett litet hus på den högsta punkten

om ett tag får grävaren göra sitt, jag har planlagt hur det skall grävas och fyllas ut med makadam i botten till en plan yta - tänkte först betongplatta men tänkte att, vad fan - jag gör plintar i stället- huset kommer att ligga lika högt som trädet i mitten på bilden och runt det bygger jag en terrass som jag kan köra upp rullstolen på

Inlagt 2021-04-04 17:50 | Läst 312 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har sommarhuset i Danmark på plintar, nu är ju detta en sommarstuga men det känns som det är svårare att hålla vatten och avloppsledningar frostsäkrade än med en bottenplatta. Några av plintarna har satt sig också så jag fick pumpa upp huset i ena hörnet med en domkraft och palla upp. Sedan är det råttsäkring mm. Man lägger oftast oftast golvet enklare/billigare på en platta än den kraftiga stommen som behövs till plintarna.
Svar från morgondotter 2021-04-05 15:40
ja visst är det bättre med platta - men jag blev snål och huset skall mest vara ett väderskydd - tror jag ännu i alla fall - saker utvecklas ju inte alltid som man tänkt, det blir gärna lite större och mer
jag skall inte ha vatten eller el så det blir ett enkelt BDT och komposttoa
ännu så länge
golv blir bara spånskivor så länge - jag kör ju in med elstol
/inger
Hoppas det blir så bra som du tänkt. Nyfiken bygger å säljer du vidare eller använder du dina hus ?
Ser mysigt ut
Svar från morgondotter 2021-04-05 15:45
jag har sålt dom tidigare pga ändrade familjeförhållanden eller annat - nu vill jag bygga mitt sista hus tänker jag som är sjuttiotvå och använder rullstol - det är ett sätt för mig att syssla lite med något kreativt - jag hade galleri förut bla som jag sålde i slutet av förra året - tack för din kommentar
/inger
Spännande projekt och skönt att framtiden ter sej ljusare.
Ett vackert ställe att bygga ett hus på tänker jag.
Svar från morgondotter 2021-04-05 15:34
ja det är på något sätt orörd mark, en gammal väg som har använts sedan 11-1200 talet går förbi till en kyrka som skall ha sina rötter från den tiden - människor gick denna vägen, inte nu längre då den inte är körbar längre bort
det är hundra meter till sjön - insjö
/inger