en dagbok med inriktning på småprat

Hus på havs udde

jag byggde om en sjöbod och gjorde ett stort trädäck på denna lilla ö i Bråvikens mynning 

öppet hav precis utanför dom öar som skyddar från den häftigaste stormen

snickarkunniga fiskare med båt transporterade virket och byggde huset

med rullstol kom jag ju inte upp till dom andra husen så sjöboden blev min

bilderna är urdåliga, dom enda jag har kvar - men fint var det att vara där så länge det inte var för kallt

uppifrån dom andra husen

bryggan står jag på nu och tar denna bilden

utekök är det häråt

livet går att göra ganska bra genom att arbeta sig fram genom olika svårigheter

Inlagt 2021-03-27 21:37 | Läst 350 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser fantastiskt fint ut och att få sitta i den sjöboden och se vattnet och molnen, ljuset och mörkret tror jag är en ynnest. Fina bilder som ger mig ena känsla av hur det var, hälsningar/ Björn
Svar från morgondotter 2021-03-28 13:38
du kan tro det var fint - en dag när jag satt ute kom en man i kajak, han hade paddlat från Tromsø och sökte en campingplats för vila, tvätt och annat - han hade varit ute i flera månader, han berättade att han hade ett arbete som gjorde att han ibland måste stänga av all kontakt med världen och paddla i tystnad - han hade nödtelefon för hjälp, han visade mig solcellsladdningen och hans berättelse kändes sann - en man i ålder 50-60 - det var en del av det fantastiska att bo bland sjöfågel och vilsna sjöfarare - tom soppa torsk fick vi hjälpa - vi hade ingen ström,) eller vatten och var helt väderberoende av att komma dit eller hem - underbart - och tunnan du ser på bryggan eldades det i på kvällarna -
/inger