Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Force majeure

En klassisk bild som många säkert kan visualisera i fantasin är väl den när stormpiskade vågor skummande sprutar upp i dånande bränningar mot klippiga kuststräckor, till exempel mot en fyr eller någon muromgärdad strandpromenad eller pir.

Har inte möjlighet att för närvarande besöka platser i min relativa närhet som till exempel Tjurpannan (250 km.) eller för den delen annan plats där en kan fånga oceaners mäktiga krafter på bild.

Räknar då bort Vättern och andra närliggande innanhav, men jag har ju faktiskt Nississippi (Nissan) bara nån mil bort:)

Det skummar ju där oxå, och även om vågorna näppeligen går att surfa på så erbjuder de åtminstone vågsvall och bränningar så det räcker och blir över - I alla fall i dessa snösmältningstider. Men om det är vårfloden eller inte får väl kanske framtiden utvisa.

 

Inlagt 2021-01-24 18:50 | Läst 616 ggr. | Permalink
Brusa högre lilla å, Björn Json Lind och Janne Schaffer kom i tanken, men här vart det nog närmast ett dån kan jag tro. Man får ta dom vågsvall som finns , inte alls dumt speciellt mittenbilden.
Mvh/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2021-01-24 23:58
Tack Gunte, ja det porlade på ganska ordentligt, var nog nästan snudd på att det dånade.
Har fotograferat där förut en gång, men inte under snösmältningen. Den gick visst ganska snabbt i år, tror det var i torsdags:)
Blir nog betydligt värre för dem som bor i västernorrland... Där lär det väl dåna ordentligt i älvarna framåt våren
Allt gott!
//Morgan
Mittenbilden blev fin. Närområde finns mycket man inte tänker på eftersom man oftast inte tittar med fotoöga
Svar från Morgan Åvitsland 2021-01-25 12:33
Ja det är olika med smak det där, och tur är väl det:) Igår kväll tyckte jag nog bäst om den längst ner, just för att den fångar när vågen bryter på ett rätt lyckat vis. Men det var ju före redigering. Efter redigering tyckte jag nog bäst om den översta, mest för kontrastens skull mellan det mörka och det ljusa

Och här sitter jag efter två kommentarer om mittenbilden och funderar över hur det kommer sig att jag i dagsläget inte gillar den mellersta bäst och sällar mig till både din och Guntes åsikt eftersom jag ju vanligtvis värdesätter den. Märkligt...

Och då har jag inte ens kommit in på hur många bilder jag valde mellan innan jag kom fram till just dessa tre...

Jävla tur att en inte är kritiker:)

Håller helt med dig om fotoöga Ninni - Det i närområdet är tyvärr väldigt lätt att förbise. Kan gräset vara aningen grönare lite längre bort kanske:)
Allt gott!
//Morgan