Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Utan risktillägg

Tidigt om hösten, om morgnarna; kan det emellanåt när en ser ut över skogen kännas som att se ut över ett hav av dimma med spridda öar av skog här och där. Jag tycker om de vyerna och emellanåt har jag till och med kameran med mig när de dyker upp, som idag:)

På en del av dessa dimhöljda skogsöar finns det skatter. En del ligger i öppen dager som bären, andra är ofta väl dolda...och några är rent av imaginära;)

Alla svampar går att äta. Somliga av dem kanske bara en gång. Trots det blir det inget risktillägg, åtminstone inte den här gången. Av några sorter kan en tydligen få hallucinogena effekter. Av andra kan en få ordentligt med gaser i magen:)

Jag vet, det kan vara rena rama kremlologin att ta sig igenom en del texter, men det är så det är, bland svampar och bär:)

Smurf på er allihopa!

Inlagt 2021-09-14 19:50 | Läst 535 ggr. | Permalink
Ja det är verkligen vackert när dimman ligger som mjuk bomull i sänkorna, naturens egna akvarellmålning. Svampar plockas dock hem endast i form av ettor och nollor på minneskortet. Lagom stor lingonhink du nyttjar som plockhink, går väl fort att fylla ;)
Vacker förstabild där morgonsolen hjälper till att forma landskapet.
HaD/Gunte..
Ja du Gunte - E ju inte särskilt ofta en behöver ens en såpass stor hink:) Och mycket riktigt så blev den inte full den här gången heller, men näst intill, och det är väl nästan nåt slags personligt rekord.

En är nog bättre på bär, men det går ju oxå bra att bära hem;)
Ja, när dimman ligger i sänkorna och solen sakta smälter den; som grädde i solsken... En bara ler, ord är nästan överflödiga då.

Stort tack Gunte!
Allt gott.
//Morgan