Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Betongdjungel

Jag tycker om att lära. Det är inte alltid jag är så förtjust i inlärningskurvor, men ibland svänger de. Kanske till och med rockar, för att vara hyfsat i takt med tiden och rocka både sockor och inlärningskurvor:) Kurvor i sig är inte så dumt det heller, så länge de inte inbegriper kurvorna i bildredigeringsprogram. Där rockar sockorna inte mycket kan jag säga. Blir mer slowfox av det hela, eller kanske bara stampa lite grann med den ena vänsterfoten, för det mesta i otakt känns det som...

Det där med streetphoto har aldrig känts så särskilt prioriterat. Av ungefär samma anledning som det inte fotograferas särskilt många älgar på Södermalm antar jag:) Gnosjös förutsättningar för den typen av fotografi är, hur ska jag säga det...bristfälliga. Skulle jag våga mig på ett försök med streetphoto i Gnosjö så skulle jag förmodligen dessutom råka illa ut, eller åtminstone utsätta mig för risken att bli blängd på eller utskälld och avkrävd en förklaring. Så jag och raketgeväret passade på när vi av en händelse råkade passera Värnamo tidigare idag. (Sigma 150-500 mm) Därav smeknamnet raketgeväret. Finns inte särskilt många fotonördar med 500 mm objektiv i lilla Gnosjö, även om de förmodligen existerar, och hur det nu än är - Det går inte att smyga så bra med lite över en halv meter kamera i ansiktet:) 

Det där med streetphoto förresten. Att camouflera sig i det anonyma folkhavet och obemärkt kunna fotografera stadslivet. Jag har konstaterat följande: Jag känner mig liiite som en smygtittare. Det känns som om en invaderar någons privatliv, smått skamfyllt sådär. Förmodligen kommer det att gå över, med bara lite mer rutin. Skulle det inte kännas som om det lättar, ja då kanske inte streetphoto är min grej helt enkelt. Men visst, det ska erkännas. Det är riktigt, riktigt roligt:) Speciellt om man lyckas bra förstås, men enbart själva jakten på motivet är som oftast i övrigt fotograferande, ett rent nöje. Tror nog att jag prövar fler gånger.

Inlagt 2020-03-22 18:52 | Läst 759 ggr. | Permalink
Hej Morgan.
Fina bilder.
Jag gillar den första extra mycket. Den har fina former, grafiskt stuk och häftiga kontraster.
Ha de gott.
Jerry
Svar från Morgan Åvitsland 2020-03-22 19:25
Hej Jerry!

Stort tack. Ja, jag är rätt nöjd med den. Såg betongblocken igår kväll, men utan kamera förstås... Åkte dit på vinst och förlust idag och ljuset låg på rätt bra så det var bara att plåta:) Känns mer hemmamatch än streetphoto:D
Ha det gott du oxå.
//Morgan
Hehe..känns verkligen igen i min hemmaby..Går man runt med kameran här känns det som man är klädd i en självlysande overall bland alla svartklädda, man sticker ut liksom.
Det blir ju inte några stora folkhav, snarare små pölar om man inte befinner sig i huvudstaden t.ex..Fast just nu är det ju inga folkhav någonstans..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2020-03-23 17:49
Hej Gunte!

Ja det märks ganska väl om man försöker fotografera någon. Att smyga med det är ganska uteslutet, åtminstone i småsamhällen:)

Ska nog försöka praktisera det i Jönköping någon gång framöver. Där finns en del fina promenadstråk som brukar vara ganska väl trafikerade under lördagsförmiddagarna.

Ha det bra Gunte, och stort tack för din feedback!
M.v.h.
//Morgan