Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Bildande

Alla dessa bilder. Alla dessa möjligheter. All den inspiration som bjuds. Emellanåt kan en bara stanna upp och le åt allt det vackra, det spännande och det innovativa. Det är glädjande att lära, att känna hur en utvecklas och kultiveras. Bara ta del av det är oftast en ren njutning för en törstande själ.

Häromdagen blev det ett andra besök för semestern till den närliggande staden Borås. Storstad i mått av både konst och kultur, åtminstone i förhållande till stadens relativa storhet. Abecita konstmuseum har mycket att erbjuda och sakta men säkert lindrades törsten efter bilder såväl som bildning. Så nu har jag knaprat i mig inspiration från namn som Fernand Fonssagrives och hans lekfulla och lustfyllda förhållande till ljus, mörker och skuggor. Studerat bilder av den mer lokalt förankrade Jan Töves spännande landskap och vandrat i de stilla nätter han dokumenterat. Jag har läppjat i mig av de tio kvinnliga fotografernas alster som förärats en separatutställning och jag har förundrats av och smålett åt Rodney Smiths lekfulla fotografier och Mattias Hammars mångfacetterade bilder.

Det tog mig närmare tre timmar att avnjuta den smakfulla samlingen, och inspirationen känns i hela kroppen, ungefär som jag förmodar att det känns med ett alldeles nystämt instrument.

Om jag mår bra - Bättre:) 

 

Mobilfoto: Morgan Åvitsland

Mobilfoto: Morgan Åvitsland (Bild: Jan Töve)

Inlagt 2020-09-05 13:19 | Läst 484 ggr. | Permalink
Har gamla Afrikavänner (från biståndsprojekt) som bor i Borås, och har sett en del av allt det fina i staden.
- hawk
Svar från Morgan Åvitsland 2020-09-06 09:33
Ja det är en stad med mersmak. Trevligt att de kulturella värdena oxå har fått sin plats i offentligheten.
M.v.h.
//Morgan
Lite avis blir jag..Stannade till på campingen i höstas och tog en runda in på köpcentrat..
Såg muséet i ögonvrån och att det även bjöds på sevärda utställningar. Tyvärr var det en måndag och då var det såklart inte öppet..Men det kommer kanske fler tillfällen..
Mvh/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2020-09-07 06:24
Ja, en ska väl inte förhäva sig, men lite "fotografiska" light var det allt:) Jag råkade höra en pågående intervju med chefen där, när jag stod och spanade i shopen efter besöket. Hon nämnde att de byter utställningar under oktober, så du har väl en månad på dig ungefär, misstänker jag. Sevärt var det i alla fall.
Allt gott!
//Morgan