Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Cowabunga

Häromdagen upptäckte jag att grannen flyttat några av gårdens kor till ängen alldeles utanför mitt hem. 

Glad över denna något oväntade fyrfota närkontakt tog jag en bild med mobilen och lade ut den på facebook med den smått klassiska reklamtexten "Gevalia - När du får oväntat besök"

Några besökare från den närbelägna faunan behagade inte dyka upp, även om några ryktesvis tagit sig vissa friheter:) Floran är dock oftast vid min sida;)

"Om inte berget vill komma till Muhammed..." resonerade jag, och gav mig förstås ut med kamera i hand för att föreviga några ögonblick med dessa härliga, hemula hårbollar.

Vill minnas att jag åtminstone en gång förut skrivit om, och förevisat kor i min blogg. Den gången med musikalisk fotnot till låten "Ko över Sarek" Därför vill jag nu passa på att återigen hänvisa till uttrycket "Om inte berget vill komma till Mohammed..." Där Gud i all sin barmhärtighet undvek att låta honom få som han ville och därigenom ett berg att dimpa ner i huvudet på Mohammed och de församlade människorna.

Sensmoralen i det hela får väl bli ungefär den att: Vi kanske ska vara tacksamma för att korna faktiskt inte kan flyga...

Vem som myntade uttrycket om Mohammed - Bacon, Francis Bacon:)

Detta enligt Dick Harrison, historieprofessor i Lund.

(Saxat ur SvD 2017-11-21)

Inlagt 2020-10-07 16:12 | Läst 509 ggr. | Permalink
Det är väl inte de lämpligaste kaffegästerna man kan ha men du har nåt att vila ögonen på om inte tv:n har nåt att visa..Ser iallafall ut som dom njuter av tillvaron..För dom är nog gräset grönare på den sidan..
Mvh/Gunte..
Det är alltid roligt att ha dem i närheten. Och visst blir det en hel del slötittande, men hellre på dem än på teven faktiskt, är ju mer P1 än tevesnubbe. Dock blir det lätt lite flugigt inomhus så fort en har öppna fönster o dörrar:)
Allt gott!
//Morgan