Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

En helt annan jordmån

Blev en smått klassisk resa i helgen... Lämnade blommande hägg i Bästejötland, landade några timmar senare tillsammans med Flora mitt ibland blommande syréner i Skåneland.

Hamnade dessutom mitt i någon slags rövarekula strax utanför Hurva, någon mil öster om Lund. En plats väl värd ett besök. Lite grann som ett "easteregg" i något obskyrt spel, ett omisskännligt guldägg, värpt och sedan likt de flesta andra ägg dolt på en plats, öppen för alla att se, men besynnerligt väl dolt för oinvigda;)

Googla gärna "rövarekulan" för en trevlig fotoexkursion, en doftresa, en audiovisuell resa och en upplevelse utöver det ordinära;) Lite grann som att läsa en öppen bok. Ramslöken blommar just nu, och därmed kan både dofter, ljud och vyer som lockar till breda leenden snudd på garanteras.

En helt annan jordmån än den vanliga.

Har förresten köpt en konverter X2 Vivitar. Den och en Sigma 150 - 500... Kallade jätteobjektivet för raketgeväret redan förut.

Rena jordbävningen nu då, om en inte har ett bra stativ förstås:D Stödundervisning kanske krävs? 

Inlagt 2021-05-30 22:26 | Läst 390 ggr. | Permalink
Så trevligt att du gjort ett nedslag i ett av "mina" favoritställen. Som tur var hade jag lämnat några motiv kvar ;)) som du kunde attackera med ditt raketgeväret :)
Annars passar kortare brännvidder också bra till denna klyfta i skogen.
HaD/Gunte..
Förstår att det blivit något av favorit, det fanns gott om intressanta vyer, motiv och perspektiv, så det räcker och blir över.
Hade väl mest med mig raketen för att fånga något bevingat och avlägset längsmed bäcken, typ en strömstare eller något liknande:)
Dessvärre så lämnade jag kameraväskan till 150-500:an i bilen av bekvämlighetsskäl, något jag fick tillfälle att beklaga ett antal gånger under promenaden;)
Men en lär så länge en lever... Blir nog fler besök dit så småningom.
Allt gott!
//Morgan
Fina skott från ditt raketgevär. Jag kände inte till Rövarekulan tidigare och googlade därför på det. Såg mycket trevligt ut, Sökte upp och sparade platsen i Maps.

Hälsningar Jörgen
Svar från Morgan Åvitsland 2021-06-02 00:01
Raketgeväret är nog ett ganska felaktigt val, ett långskott som sagt...
Gunte hade nog helt rätt där:)
Ska en ha fina bilder från Rövarekulan så bör en nog söka kortare brännvidd. Svårt att säga vad som är bäst egentligen, men det skulle vara kul att se dina resultat därifrån.
Objektiven är verkligen legio, bokstavligen;)
Rövarekulan har det där lilla extra som gör det väl värt resan, åtminstone när ramslöken doftar som den gör<3 <3 <3
Allt gott!
//Morgan