Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Fullformat eller fulformat

Tonåringar gör det säkert varje dag, ja åtminstone tjejerna - Det har man ju hört... De har till och med givit oss ett antal nyord. Selfie, duckface, ja ni vet :)

Men vad i hela he****e gör jag med alla mobilbilderna? Jag har funderat på det där ända sen jag (för bara några få dagar sedan) började lägga upp mina bilder här, och egentligen bra mycket längre än så. Men visst, när jag tänker efter så anar jag nog ett svar. För visst är det väl så; att - Alla kan ju inte äga en Hasselblad, och alla har inte heller ett objektiv lämpat för att fånga närbilder på savannen, trots att lejonen kanske vilar under acacian bara något hundratal meter bort. Man gräver där man står helt enkelt. Man använder det man har och skulle man enbart ha mobilen till hands, ja då blir det inget foto från någon Hasselblad; den här gången... Lite genant för någon kanske, men hellre en bild i ett skissblock än ingen bild alls. (min egen åsikt)

Så jag kommer förmodligen att skapa en mapp för mobilbilder. För utvecklingen är nu en gång för alla sådan att - Visst framkallas det förmodligen fortfarande med framkallningsvätskor och i mörkrum. Åtminstone i vissa kretsar. För egen del bedömer jag att mobilbilder (numera) håller en "good enough" kvalitet för att bevaras under eget namn. För, jag menar - Lite svårt att förneka instagrams existens eller hur :)

Inlagt 2020-01-11 08:37 | Läst 1273 ggr. | Permalink
Det är inte storleken på sensorn/filmformatet som avgör om det är en bra bild. Det är heller inte om bilden är stor eller liten som avgör. En bild berättar sin story oavsett hur den skapats, som din fina här ovan. Sedan tolkar vi olika.
Sen kan det ibland vara viktigt för egot (som för mig) att försöka gestalta något med bilden, försöka "sända" ett budskap.
Ha de gott
Jerry
Svar från Morgan Åvitsland 2020-01-11 11:19
Tack Jerry!

En insiktsfull kommentar som jag gärna tar till mig. Och jag håller nog med dig om din tankegång. Om jag tolkar det rätt, och det tror jag nog att jag gör.

"Lyckas bilden bara förmedla det budskap den är tänkt att göra, så spelar formatet mindre roll."

Ha det gott du oxå :)
Morgan