Objektivt sett

Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Någonstans i gränslandet

Jag satt väl mest och sörjde att ståplatsbiljetterna var slut till gårdagens hockeymatch, i allsvenskan; i Jönköping... Befann mig på en ganska tom parkeringsplats vid Oset, någonstans i gränslandet mellan Huskvarna och Jönköping. Där hade varit gott om soldyrkare tidigare på dagen, men besökarantalet hade tunnats ut den sista halvtimmen. Förmodligen var väl de flesta såhär dags på väg till Huskvarna garden.

Inte särskilt betungande dock, att sörja en missad hockeymatch, med en sval pilsner i handen; när det råkar vara en snudd på sensommarvarm solig kväll vid Vättern:) En utvisning som jag faktiskt kan stå ut med, om en nu ska snacka hockeytermer...

En annan kille verkade oxå njuta av...oktoberkvällen. Han tränade intensivt med sin bräda på den släta ljumma asfalten och visst är det väl så - Att övning ofta ger färdighet.

Jag beslutade mig för att träna jag oxå. Och jovisst, det var helt okej att plåta honom, det hade han inget emot. Till tack lägger jag därför bara upp bilder där han lyckades ganska bra. Tyckte dessutom att det blev en riktigt trevlig bildsvit av Siar från Afghanistan när han tränar på att göra en schysst ollie.

Fick en ganska skön känsla av sensommarkväll i det snudd på gyllene ljuset, med små insekter svävande i den närmast vindstilla kvällen och ett rätt härligt motljus. Jag hade iofs gärna velat ha med lite mer av de uttrycksfulla och långa skuggorna som kastades på asfalten, men då hade jag förmodligen fått välja ett annat objektiv. Där, någonstans i gränslandet mellan Huskvarna och Jönköping.

Postat 2021-10-09 20:07 | Läst 159 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Utan risktillägg

Tidigt om hösten, om morgnarna; kan det emellanåt när en ser ut över skogen kännas som att se ut över ett hav av dimma med spridda öar av skog här och där. Jag tycker om de vyerna och emellanåt har jag till och med kameran med mig när de dyker upp, som idag:)

På en del av dessa dimhöljda skogsöar finns det skatter. En del ligger i öppen dager som bären, andra är ofta väl dolda...och några är rent av imaginära;)

Alla svampar går att äta. Somliga av dem kanske bara en gång. Trots det blir det inget risktillägg, åtminstone inte den här gången. Av några sorter kan en tydligen få hallucinogena effekter. Av andra kan en få ordentligt med gaser i magen:)

Jag vet, det kan vara rena rama kremlologin att ta sig igenom en del texter, men det är så det är, bland svampar och bär:)

Smurf på er allihopa!

Postat 2021-09-14 19:50 | Läst 166 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bagdad Bob...was here;)

Det närmar sig den 11 september, med allt vad det innebär:/

Nu vet jag ju i och för sig om - Att hösten faktiskt är den mest färgrika årstiden.

Ja bortsett förstås från de blommor, fjärilar och av rent sommarrusig glädje sprittande färgkavalkader som vanligtvis förgyller våra skandinaviskt futtiga sommarmånader. Det formligen dräller ju av färg här!

Hösten närmar sig...klimatpåverkan jodå, imaginär eller ej...

Planerna var ju... Att faktiskt förevisa höstlika gråtrista och folktomma stränder.

Här står en nu alltså avslöjad, likt en fotografiskt illustrerad Bagdad Bob - I +25 grader mitt i september och känner att en nog har satsat lite grann på fel häst:)

Så kan det gå, när en vill framhäva en dyster gråtrist höst på en alldeles...alldeles övergiven badstrand mitt i en smått oväntad indiansommar;)


Måsjävlar!

Postat 2021-09-10 22:18 | Läst 199 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det går i vågor det där

Har alltid tyckt om både att se på och att lyssna till vatten. Emellanåt är det spegelblankt tyst och stilla som en skogstjärn, ibland porlar det som i bäckar och jokkar, för mig kan ett stilla porlande låta nästan lika vackert som ett trevande, ömsint spelat stycke av Chopin.

Spenderade gårdagen vid Vätterns strand, ungefär där Huskvarnaån mynnar ut i Vättern. Det blåste på ganska ordentligt och uppmaningar till premiärsugna kräftfiskare att vara försiktiga på Vättern hade hörts i diverse media. Bränningarna slog mot stranden, det här var definitivt inte fråga om Chopin. Snarare rock n roll.

Några tappra kitesurfare verkade fira både vindar och vågor:) Ett fåtal båtar syntes ute.

Andra hade valt säkrare vatten och lagt burar i Huskvarnaån. Så kan en oxå göra, förstås:)

Sista bilden tagen med mobiltelefon...Så kan en oxå göra, förstås;)

Postat 2021-08-28 19:15 | Läst 257 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mänsklighetens sista vita skjorta

Det är ett uttryck som, vad jag vet, härstammar från Björn Ranelid. Han myntade det i tidningen GP i samband med en hyllning till orden, läsningen och litteraturen relaterat till bokmässan i Göteborg 2016. Jag tror att han burit med sig uttrycket om den sista vita skjortan sen dess med tanke på hans senare utgivning, och det är ett uttryck som fastnar lätt; det medges:)

För egen del, så kan jag utan tvekan hålla med om många av de teser han framförde 2016, speciellt kanske med avseende på det fria ordets betydelse...

Men för mig så framstår mänsklighetens sista vita skjorta kanske främst som något relaterat till miljön. Jag räds visserligen bakåtsträvande talibaner, och med dem närbesläktade åsiktsriktningar oavsett var de visar sitt fula tryne, som verkar ha för avsikt att vrida både klocka och utveckling mot hedenhös; milt sagt. Men där tror jag faktiskt på, och litar till människans förnuft. Vi kan förhoppningsvis inte som grupp vara så korkade att vi faller för en medeltida människosyn där jämlikhet och frihet sätts på undantag. 

Men oron är trots allt ändå större för moder jord. Om hon beslutat sig för att vända mänskligheten ryggen, då tror jag nog att det kan vara dags att kavla upp ärmarna på den där sista vita skjortan.

Molnen vid horisonten ser ibland ut som den renaste bomull. Ibland... Emellanåt är de rent av hotfulla.

Naturen rår vi nog inte på. Ungefär lika utsiktslöst som de loppor som påstås gräla om vem av dem som äger djuret vars päls de krälar runt i. 

Undrar förresten om en behöver stryka skjortan först...

Postat 2021-08-20 20:43 | Läst 285 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 17 Nästa