Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Memento mori.

En del bilder...De bara fastnar:)

En kollar ofta upp, letar lite i biografin, snokar.

Emellanåt trivs en med vad en finner - Ibland vandrar en bara vidare. Accepterar tillfälligheternas spel:)

Emellanåt fastnar motivet oxå på ens inre näthinna. Inte enbart på celluloid eller minneskort.

Ibland smärtar dessa bilder. Ordentligt... 

En del lär sig - Andra försöker...

Några låter helt enkelt bli:)

................................................

Se bilden!

Foto 1: Bob Fitch

Foto 2: Robert Capa

Foto 3: Jeff Widener

Inlagt 2021-01-22 23:18 | Läst 206 ggr. | Permalink
Dessa bilder ger smärtor exakt det.
Allt med vapen är av ondo.
///Gun-Inger
Svar från Morgan Åvitsland 2021-01-22 23:54
Visst är det så - Men det kanske är tur ändå, att någon faktiskt har en kamera med sig, och dokumenterar det som händer, om inte annat så för att världen utanför "händelsernas horisont" ska få se vad som faktiskt händer.

Det är ju dessvärre inte alltid som fakta numera når utanför "det svarta hålet" efter att internet på allvar började begränsas av de krafter som på något sätt vill begränsa omvärldens vetskap.

Om brott begås, om människor, djur eller natur skadas kanske omvärlden faktiskt behöver veta. Tillsammans blir vi väl förhoppningsvis både smartare och starkare:)

Kanske till och med klokare...
Allt gott!
//Morgan
Hej
En fin text om bild. Att det finns fler hinnor än en sensor eller celluloid att fästa bilden på. Och det är roligt att läsa lite mer om bild överhuvudtaget, funderingar och annat. Jag tror dessutom att FS mår bra av lite mera sånt.
Robert Fitch som tog den fina bilden på Dorothy Day gick bort för några år sedan. Det finns en fin liten sak på Youtube att se: https://youtube.com/watch?v=V85JGpN2pMs&feature=share
En annan fotograf som också är verksam i samma tid är Leonard Freed. Hans bilder från sextiotalets USA och medborgarrättsrörelsen är väl värda attt titta på.
/Gunnar S
mombasa 2021-01-23 16:18
Bob Fitch ska det vara. :-)
Svar från Morgan Åvitsland 2021-01-24 09:41
Hej Gunnar, och stort tack för rättelsen, blev ju ett litet snubbelfel där:) Det är korrigerat nu;) Tur att det finns kunniga läsare här på FS som vid behov kan agera korrekturläsare när en har för bråttom ut med något inlägg och slarvar till det. Är ju lite förargligt om en går ut med felaktig eller missvisande information:)

Tror oxå att vi mår bättre av att emellanåt inspireras av de som tidigare åstadkommit bilder av varaktigt värde. Det berikar ens referensbibliotek på något sätt och blir väl lite grann som Isaac Newton så väl beskrev det i sina berömda rader om "standing on the shoulders of giants"

Tack för tipsen om ytterligare förkovring i ämnet. Kan nämna i sammanhanget att jag råkade skifta kanal på teven igår kväll och hamnade precis in i starten av en spännande dokumentär på SVT om fotografen Martha Cooper, som förstås finns att se via deras playfunktion. Ytterligare en intressant fotograf med en blick för motiv utöver det uppenbart ordinära. Heder åt SVT för det.
Allt gott!
//Morgan
mombasa 2021-01-24 19:59
Hej. Jag har själv ett par korrläsare där ute. Det behövs:-)
https://www.svtplay.se/video/18947914/jr-portratt-som-vapen är en annan intressant grej på Svtplay. Fotografen JR gjorde även ett spännande projekt tillsammans med regissören Agnes Varda. Jag har sett ett antal av bilderna i olika franska städer. Det gjordes en film om det här projektet som visades på Svtplay.
/Gunnar S