Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

n sjo Armaturfabrik, om kontexten själv får välja

Jag har passerat den gamla byggnaden många gånger, och tankar på att fotografera åtminstone skylten har emellanåt lockat. Jag hade iofs gärna kikat lite på interiören oxå. Jag gissar att den bjuder på en hel del intressanta motiv:) Den här gången passerade jag inte enbart. Jag stannade och ägnade ett par minuter åt att fånga skylten på bild. Att läsa och förstå den är en förhållandevis lätt utmaning. För enkelhetens skull fyllde jag i vad det rör sig om för byggnad, men orten kan ni få fundera över själva;) En ledtråd är att den inte är helt obekant vad gäller småföretagande och industriell verksamhet.

Ibland har en tur, och får en bra bild direkt. Kanske beror det på träning... Ingemar Stenmark påstås ha myntat ett uttryck om det:

"Jag vet inget om tur, bara att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag"

Jag har snuddat vid ämnet förut, men det skadar inte att nämnas igen.

För att förstå något skadar det inte att få en helhetsbild, men att se hela bilden räcker inte så långt om en dessutom behöver kännedom om detaljer.

Inlagt 2021-11-07 15:36 | Läst 580 ggr. | Permalink
Fint gjort att låta motivet mogna till lite lagom innan du plockade dom. Blev ju riktigt rent och snyggt bildmässigt med en inte alltför besvärlig nöt att knäcka i fråga om ort och ställe.
Misstänker att insidan ruvar på en del outforskade hemligheter och intressanta saker som kunde göra sig på bild men det kanske inte går på laglydig väg.
HaD/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2021-11-09 17:52
Hej Gunte, och stort tack!

Ja, gamla skyltar har ofta en tendens att göra sig riktigt bra på bild - Både de klassiska emaljskyltarna, och visst funkar det ganska bra oxå med dessa vindpinade gamla träskyltar med diverse luckor:) Tycker nog att panel och fönster bidrar med en viss stilfull patina oxå...

Råkade få syn på någon bild från insidan för en tid sedan, och fick då se att diverse remdrivna och dessutom fortfarande uppkopplade(!) kan du tänka dig...gamla maskiner och annan bråte står där inne, så det är verkligen avdelningen gammal kultur/industrimiljö.

Det var iofs i samband med att det talades om att åtminstone några av de gamla maskinerna förmodligen skulle tas om hand av ett lokalt museum. Finns nog en del motiv där. Något helt annat än de betydligt modernare delar av Gnosjös näringsliv som visas upp på Elmia subcontractor i Jönköping den här veckan:)

Allt gott!
//Morgan