Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Stillhet

Snön faller, och vi med den... Ja skyll inte på mig - Det var Uffe som sjöng den, Lundell alltså. Den bara råkade hamna här:)

Apropå musik, och ljud, och tystnad. Det är nu som till och med François Bronett förmodligen hade varit nöjd om han hade besökt skogen här nöenstans i gränstrakterna mellan Västergötland och Småland. Den nyss fallna snön ligger ännu tjock som sockervadd på grenar och kvistar. Två tre dagar av snöande har lagt centimeter till centimeter och granarna dignar nu av sin vita last. Inga starka vindar eller dagar av tö och regn har berövat skogen den tjocka dämpande filt som lagts tillrätta över den. Det är otroligt vackert!

Så småningom krackelerar tystnaden, stillheten brister, där någonstans i den blå timmen. Det kan vara en bil, kanske snöröjningen som kommer förbi och städar upp på vägarna, eller bara kliven från ett stort djur som rör sig mellan träden och lämnar spår för alla att se.

För egen del tar jag fasta på en flytande semla med tjockt vitt skum, en cool porter;)

(Tilläggas kan, att det ju förstås oxå finns alkoholfria alternativ.)

Inlagt 2021-12-04 15:58 | Läst 349 ggr. | Permalink
Visst, det finns kanske alternativ, dock inte så goda ;)
Och vita täcken på träden är man inte bortskämd med men helt plötsligt kan det överraska, kan lokalt uppstå som det gjorde senast för några år sedan, vid ett besök vid Sträntemölla.
Inte en flinga på hela vägen men riktig julkortvinter var det när vi kom dit.
Läcker bild på Portern..
HaD/Gunte..
Hej Gunte och stort tack:)

Det är ju i alla fall värt att påpeka att det finns alternativ;)

Nä, det där vita på backen, det verkar ju dessvärre inte vara så vanligt i söder, lite synd, åtminstone veckorna mellan advent och nyår, och framför allt för barnens skull. Kul att du hittade vintermotiv där du inte riktigt förväntade dig, bara att gratulera.

Sträntemöllan - Se där, ännu ett tips på fotoexkursioner och utflyktsmål som ligger lite vid sidan om allfartsvägarna, ofta de som blir roligast att besöka kan en tycka:) Klassikerna är ju emellanåt så sönderfotograferade att en sällan får något annat än "the usual suspects" eller vad en nu ska kalla de vanligast förekommande motiven och perspektiven.

Det var inte enbart bilden på portern som var läcker, den smakade bra oxå.
Allt gott!
//Morgan
gunte 2021-12-08 09:50
Ja där är ett besök ett måste. Speciellt om man tar in på den lilla skogsvägen 750 meter före
och stannar på vändplatsen. Då blir det en lätt promenad till "Forsemölla" som är topp 5 på listan. Bäst om man vill slippa tung promenad uppför ;)
HaD/