Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

The night of the triffids

Köpte en långskaftad ros häromdagen. Förmodligen kände den sig ganska ensam de första dagarna. Fanns inget med klorofyll i stugan förut, men visst - Nån måste ju vara först ut/in, lite beroende på hur en ser det. Kvinnan i blomsteraffären hade tyvärr inget namn på rosen, något jag inte reflekterade särskilt mycket över, då...

Idag när jag slog upp mina ljusblå noterade jag att termometern hade gett upp, plusgraderna hade slutligen packat kappsäcken och dragit söderöver. Den namnlösa rosen fick därför under kvällen sällskap av två pelargoner i stort behov av pacemakers, ett huttrande olivträd i miniformat och ytterligare ett par svårt medtagna patienter i stort behov av kärlek. Där utanför altanen har solrosorna nu slutligen gett upp andan och står med slokande löv och hängande huvuden. Saligen insomnade efter att ha vistats ute i -4

Den namnlösa rosen, som ju slapp ifrån frosten har tittat bedjande på mig sen den flyttade in - Den tycktes med viskande röst ropa till mig att den är otroooligt fotogenique. OK, en faller ju emellanåt barnsligt lätt för frestelsen att plocka fram kameran:) Så jag gjorde det, till skenet från en trearmad kandelaber och med en avstängd teve som bakgrund.

Problemen uppstod först när jag fått in pixlarna i datorn. Rosens färger tycktes plötsligt alltmer tona över i köttfärgade nyanser, och jag tyckte mig se hur den slickade sig om kronbladen med en hånfullt utsträckt tunga. Kronbladen verkade dessutom alltmer efterlikna hudflikar i både färg och struktur. Små vassa tänder glimmar i ett näst intill ondskefullt leende:)

Förmodligen är det ingen ordinär ros utan helt enkelt en triffid. Det, eller så börjar det bara att närma sig den tid på året då spöken, häxor och annat oknytt strövar fritt omkring på jorden för att hemsöka de dödliga...

 

Inlagt 2020-10-19 21:27 | Läst 764 ggr. | Permalink
hehehe..Underhållande läsning så här en timme innan midnatt. Vet inte om jag törs släcka sänglampan i natt, plastblommorna i fönstret kan få idéer..Hoppas du vaknar hel och välbehållen till morgonkaffet ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2020-10-20 12:00
Ja du - Vaknade:) Men ligga där med täcket uppdraget till näsan och se silhuetterna från döda solrosor röra sig i nattens svaga isiga vind... Vågar jag ens sniffa på rosen idag så doftar den väl av härsket kött:)
Skulle iofs lika gärna ha kunnat skrivit "Strange fruit" som rubrik. "Spanish Harlem" är ju betydligt vackrare, men kanske skulle kunna misstolkas för en uppmaning till något annat än enbart motstånd, och en vill ju inte bli indragen i nån metoo-kampanj:)
"Killing fields" kanske vore nåt - Eller helt enkelt bara "Rabatt - 25%"
Allt Gott!
//Morgan
Förutom det du skriver som är underhållande i sig, så vacker bild på en vacker ros...
😊
Svar från Morgan Åvitsland 2020-10-21 12:15
Stort tack Hans-Åke!
Ja jag vet inte vilket som är roligast att göra egentligen, men själva fotograferandet är väl den största utmaningen, för mig. Trevligt de gånger när en får ihop de båda till något bra:)
Att jag häcklar rosens doft lite grann och bygger en skräckberättelse beror nog på svårigheter med att nå rätt nyans av färg. Inte rätt att ta ut egen oförmåga på den vackra rosen, men förmodligen en ganska allmänmänsklig brist.
(Gav upp nyss, korrigerade istället skärmens färginställningar;)
Allt gott!
//Morgan