Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Window of opportunity

Man får sällan någon förvarning - Eller hur. Men kanske; om man varit med om liknande omständigheter förut. Har man bara en anings koll, på omständigheter, förutsättningar och liknande. Förberedelser. Lite som inför vasaloppet kanske? Vetskapen om tid och plats finns. Likaså är nödvändig utrustning känd och möjligtvis kompletterad efter, på förhand givna förutsättningar. Bokning av boende ordnad. Resväg, bilens skick, däcken. Förmodad väderlek, vallningstips, taktik. Många variabler, visst. Men förmodligen är det enklare att åka det sjuttonde vasaloppet än de första två loppen, då det mesta, naturligt nog är mer ovisst. 

Ska man sen åka själv, eller vill man kanske ha sällskap på vägen - Göra det till en gemensam upplevelse och ett delat nöje snarare än en kamp med enbart sig själv som deltagare. Många saker att ta ställning till. Men brister på förvarning är något som erfarenheter oftast och sakta men säkert alltmer utesluter. Det plötsliga blir emellanåt kanske till och med det förväntade. 

Sist, men inte minst. I Vasaloppet gäller det ju verkligen att stava rätt, och helst inte hamna i klistret. Då har man bra före. Ur spår hellre än spåra tur liksom :)

Inlagt 2020-02-23 19:00 | Läst 668 ggr. | Permalink
Ur spår hellre än spåra tur...
Gillar din blogg :-)
Mvh Halina