Att spegla det jag gillar.

Lite bilder från närområdet..

Det är bilder som är tagna i slutet på oktober, innan 'gråvädret' började.. känns som vädret har låst sig i sitt gråaste läge nu, och även en tid framöver.. Bilderna är som ofta tagna i Tantolunden här på Södermalm. Fotat med 80-400 mm. ibland med en extender 1,4 x..

Gråsiskorna har ökat något i mängd har jag sett..

En Skata gillade att bada den här fina dagen..

Ren och fin..

I skyn så bråkade en Kråka med Sparvhöken.. eller tvärtom..

En Ekorre visade sig fint..

Några dagar tidigare så visade en ung Duvhök upp sig, den hade nyss försökt ta en Hare berättade Måns Söderberg för mig, vi följde höken ett tag, men sen försvann den ur sikte..

Men även de små fåglarna finns ju där.. här är en som kollar adressen bland kolonilotterna..Tack för mig!

Inlagt 2018-11-08 22:24 | Läst 314 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Härliga bilder från din lund. Ja, det var ju så här det kunde se ut när det var sol, det har man nästan glömt nu :-) Men jag försöker se det positiva i det gråa vädret, fanns inte det så skulle man inte uppskatta de ljusa dagarna på samma sätt. Och jag har inte så stora möjligheter till foto nu p.g.av div. orsaker så för mig är det bra med det grådisiga just nu. Men en liten färgklick var det på baksidan just nu då det blyga domherreparet är på besök"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett givande närområde. Fina bilder! De två gråsiskorna i en bergsskreva får bli min favorit idag, sparvhökan o kråkan var också lite extra
Svar från ehrsa   2018-11-09 11:10
Hej! Ja, det är ett bra område, kanske speciellt den här årstiden! Fåglarna visar sig bra, och dessutom hinner man inte göra så mycket mer än att gå en runda här, innan det börjar att mörkna.. Just nu är det extra mörkt när dimman har legat i flera dagar.. Tack! Peter.
Hälsn!
Det är en fin blandning av stort och smått, och jag gillar den badande Skatan, men Gråsiskorna är ju också fina.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa   2018-11-09 11:14
Hej! Badande fåglar är alltid trevligt, dom tycks verkligen njuta av det och dom ser rätt så 'busiga' ut! Hade tur med siskorna där, dom är allmänt lite smånervösa när jag ser dom i träden, men plötsligt landade flera stycken straxt intill där jag stod, och tydligen var det vatten dom ville ha från pölarna i berget där.. Tack! Stig.
Hälsn!
Fina bilder på gråsiskorna och den som ser ut att känna på vattnet lite med ena foten. Badande fåglar kan jag aldrig motstå. Kul att du lyckades fånga en skata i badet. De kan vara luriga att få på bild. LIte action är ju alltid trevligt och så en glimt humor i den sista bilden. Vackert också med de röda löven, den sista bilden är ju toppen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-11-09 11:20
Hej! Badande fåglar är alltid trevligt, det finns något 'busigt' i fåglars sätt att bada.. Skatorna har normalt en viss distans och försiktighet gentemot oss människor, men en del av de som man ser här i Tantolunden kan ibland uppträda väldigt 'orädda', man kan nån gång vara bara någon meter ifrån.. samma är det med en del Kråkor också! Dom är troligen så vana vid människor att dom har släppt lite på sin normala säkerhetszon.. Tack så mycket! Lena.
Hälsn!
Hej jan
Det är ett trevligt område du har. Jag faller för nummer 7 och självklart också för"banditten" (ekorren).
Med vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa   2018-11-09 16:31
Hej! Ja, det är tur att jag har mitt 'närområde'! Tantolunden bjuder på en hel del fina motiv att fotografera! Det är skönt att slippa att åka någonstans nu när dagarna är så korta.. man sparar tid när motiven finns nära! Tack! Erik.
Hilsen!
Har aldrig sett en badande skata förr faktiskt, kul.. och sista är ju jättebra
" är det rätt väg eller"
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa   2018-11-10 13:16
Hej! Det är verkligen roligt att fota fåglar som badar! Lyckas man göra det i solljus så blir 'stänket' väldigt vackert med en snabb slutartid! Gärna så korta tider som 1/2000 sek. då fryses de blänkande vattendropparna fint! Fåglar ser så 'busiga' ut när dom badar, dom ser ut att ha både roligt och att det är skönt! En del Skator här är så pass vana vid människor så dom vågar bada även när jag står där i närheten, annars är dom ofta ganska misstänksamma, även om dom alltid finns i vår närhet! Sista bilden blev rätt så rolig.. den lilla Blåmesen kollar adressen.. :-) Tack! Gunte.
Hälsn!
Härliga bilder från din lund.
Ja, det var ju så här det kunde se ut när det var sol, det har man nästan glömt nu :-)
Men jag försöker se det positiva i det gråa vädret, fanns inte det så skulle man inte uppskatta de ljusa dagarna på samma sätt. Och jag har inte så stora möjligheter till foto nu p.g.av div. orsaker så för mig är det bra med det grådisiga just nu.
Men en liten färgklick var det på baksidan just nu då det blyga domherreparet är på besök
Svar från ehrsa   2018-11-10 13:11
Hej! Ja, de här bilderna togs för bara ett par veckor sedan.. oktober bjöd på många fina dagar här, men det gör sällan november, det är 'sämsta' månaden tycker jag.. Jag har egentligen inte så stora problem med att det mestadels är grått, det tråkiga är att ljuset försvinner redan under den tidiga eftermiddagen.. jag har annars en hel del 'fix' med gamla bilder att göra.. spara ner dom gamla CD skivorna till 2 separata hårddiskar tar en hel del tid i anspråk, men är rätt kul när man samtidigt ser bilder man inte har sett på länge.. Det 'digitala' började 2002 om jag minns rätt, med en liten Minolta Dimage X med 2,1 milj. pixlar.. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det är viss ingen hejd på arterna där i Tantolunden! Kul! Men att bada så här års, fy.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa   2018-11-11 17:21
Hej! Oktober var väldigt bra rent fågelmässigt känns det som, även vädermässigt.. November har inte alls bjudit på så mycket hittills, tror det har mycket med det gråa vädret att göra också.. Det är så här som november brukar vara, den sämsta månaden på många sätt tycker jag.. men man får stå ut helt enkelt! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Visst är det grått och trist! Man får verkligen ta till vara på dagarna precis som du gjort här. Mycket fin dag och fina motiv fångade.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa   2018-11-12 21:15
Hej! Ja, det var väldigt vad länge det gråa har hållit i sig nu.. Idag kom det en uppklarning på sena eftermiddagen, men då hade solen redan gått ner.. kändes 'oseriöst'.. men det ser faktiskt bättre ut till helgen! Ser ut som man kan ta fram kameran igen då.. Hoppas 'dom' har rätt! De här bilderna är inte mer än ett par veckor bort, men det känns som det är längre sedan.. oktober var fint! Det är bara 5½ vecka kvar så vänder det.. ljuset kommer sakta tillbaks, tills dess får man ladda med 'hög-ISO' och lära sig brusreduceringens ädla konst.. :-) Tack! Johnny.
Hälsn!