Att spegla det jag gillar.

Om någon tvivlar.. ännu en 'flaggart' för våren..

I natt kom tydligen Bofinken också hit, till mitt närområde Tantolunden på Södermalm.. Igår fanns den inte här, men nu sjöng den och visade sig fint! Och hannarna är ju alltid först för att kunna få ett eget revir innan honorna anländer.. Bilder från dagens förmiddag.

Även andra fina tecken finns! Här ett Bi..

Kanske den i mitt tycke vackraste Krokusen..

På Årstaviken har inte isen släppt helt ännu, men det hindrar inte vissa..

Tack för mig!

Inlagt 2017-03-18 12:46 | Läst 1038 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Mycket fina vårbilder så nu är jag också helt övertygad om det Jan!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Mycket fina vårbilder så nu är jag också helt övertygad om det Jan!
Svar från ehrsa   2017-03-18 19:46
He he, ja nu får vi inte tvivla längre.. :-) Tack! Dan.
Hälsn!
Ja, nu börjar det likna vår! Efterlängtade vårbilder!/ Björn T
Svar från ehrsa   2017-03-18 19:51
Hej! Man blir lite extra glad för vissa arter när man får se dom första gången på våren! Lärkan är en sån art så även Stare och första Bofinken.. Nu väntar jag mest på att få se första Sädesärlan, den brukar alltid ses här i första eller andra veckan i april, nästan oberoende av väder.. Biet var också fint att få se, dom 'vilar verkligen inte på hanarna' dom heller.. Tack! Björn.
Hälsn!
Riktigt fina bilder i härligt vårljus! Jovisst, är bofinken ett typiskt vårtecken. Här i Norrköping dök de första upp för tre-fyra dagar sedan. Mvh Lisa
Svar från ehrsa   2017-03-18 19:55
Hej! Det stämmer nog rätt bra med hur Bofinkarna nu breder ut sig i rådande väderläge, att ni ligger några dagar före! Nu vet man att framöver och ända in i juli så kommer man få höra Bofinkarnas dominerande sång.. det känns bra! Tack! Lisa.
Hälsn!
Då blir det förhöjd uppmärksamhet. Bofink i morgon dag kanske.
Svar från ehrsa   2017-03-18 19:58
Hej! Ja, du får hålla utkik! Nu vet jag att Bofinkens sång troligen kommer att vara den dominerande fågelsången ända in i juli.. men det är fint! Tack! Gunnar.
Hälsn!
Vilka härliga vårbilder ! Vi, Fåglar och små flygfän, alla njuter vi nog lika mycket !
Ing-Marie
Svar från ehrsa   2017-03-18 22:16
Hej! Visst blir man glad när man ser dessa vårtecken, och det är som du säger alla tycks njuta av våren redan nu, man blir lite ödmjuk av att även ett litet Bi klarar sig över vintern.. och kan redan nu flyga till sina blommor.. Det är otroligt! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det var en rejäl knippe vårtecken, så nu får jag väl tro dig...men har hört talas om aprilväder så man vet ju aldrig. ;)
Fast även här i Bromma känns det som vår.
Svar från ehrsa   2017-03-19 18:28
Hej! Usch ja, aprilväder är inget vidare.. när man som minst behöver lite snö, då brukar den komma! Redan imorgon ska det tydligen vara lite tråkigare väder.. Men jag ska inte klaga, har varit ledig tre dagar och alla har varit bra med en hel del vårtecken! Tack! Margareta.
Hälsn!