Att spegla det jag gillar.

Plötsligt kom tövädret..

Det är några dagar sedan nu som vintervädret försvann, och snön började direkt att smälta och lämna rännilar på de flesta ställen där man vill promenera.. ihop med extra hal is.. undrar hur hög friktion det är på blöt is.. Men några som gillar dessa rännilar är fåglarna, det var en hel del Gråsparvar som passade på att ta sig ett vinterbad eller kanske det var ett tidigt vårbad.. En del bilder från mitt närområde kring Tantolunden på Södermalm, fotat med 200-500 mm. idag!

              

Tack för mig!

Inlagt 2019-02-10 23:00 | Läst 354 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Väldigt charmiga bilder! Vattenpölar tycks vara omtyckta av fåglar - men också av barn. (Igår fotade jag förskolebarn som hoppade vilt omkring i decimeterhöga vattenpölar 😊 ) Och lite vårkänsla upplevda jag...med allt plaskande i pölar och solen i ansiktet.... Må gott!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hehe, roliga bilder, dom gillar verkligen att tvaga sig ordentligt, hils, lo
Svar från ehrsa   2019-02-11 10:24
Hej! Dom är roliga Gråsparvarna, så här års sitter dom gärna i nått buskage och 'tjattrar' för full hals, och när solen är framme och det finns nån pöl med vatten så är dom snabba att bada också.. Man ser verkligen att dom gillar det! Tack! LO.
Hälsn!
Dom där bli man ju full i skratt av att titta på.....Vilka frön alltså. Men dom ser ut att ha roligt, även om nyttan är drivkraften. Festliga, bra bilder! Hälsningar/ björn T
Svar från ehrsa   2019-02-11 10:27
Hej! Dom är roliga att titta på och man kan stå rätt så nära, här är jag kanske 5 m. ifrån och dom fortsätter ändå att bada.. Jag tror att dom har väldigt roligt också, dom ser ut som om man kommit på dom att göra nått 'busigt'.. nått lite 'förbjudet'.. Tack! Björn.
Hälsn!
De var några pigga vinterbadare och fina o roliga bilder blev det också. Att de gillar att bada på sommaren har jag sett men inte att de tar vinterdopp, man får hoppas att de inte blir nerisade men de flyger nog inte så högt
Svar från ehrsa   2019-02-11 10:33
Hej! Gråsparvarna är väldigt snabba att börja bada så fort som det bildats någon vattenpöl, och dom verkar inte bry sig att det är vinter alls.. här var det nog +5° när bilderna togs igår och det är +2° nu.. Koltrastar brukar också vara snabba att bada den här årstiden! Du får se till att ha ett litet fågelbad vid eran kolonilott framöver det brukar vara väldigt populärt.. Fina 'stänkbilder' borde kunna tas där.. :-) Även nån yta med fin jord/sand brukar de flesta fåglar gilla, dom brukar bete sig likadant som när dom badar i vatten.. Tack! Peter.
Hälsn!
Hej Jan underbara bilder som får mig att le. Så charmigt bra!
Bengt H.
Svar från ehrsa   2019-02-11 10:40
Hej! Fåglar som badar brukar ge fina bilder, man ser att dom verkligen njuter och dom beter sig lite som om dom gör något extra busigt! Som att dom gör något som dom inte riktigt får.. Koltrastar brukar också vara väldigt snabba att bada så fort som det finns en vattenpöl, och det spelar ingen roll att det egentligen är vinter.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Badande fåglar är alltid svårt att motstå och dessa små gråsparvar är ju hur charmiga som helst. Påpassligt fångat!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2019-02-11 10:43
Hej! Ja, vi båda gillar dessa badande fåglar, de är verkligen rena 'charmtroll' dessa genomblöta Gråsparvar.. Tack! Lena.
Hälsn!
Hej,
Du har gott om gråsparvar. Kul att se att de är renliga av sig.
Här ser vi inte mycket av gråsparv.
Ha det gott
Bob
Svar från ehrsa   2019-02-11 10:47
Hej! Ja, vi har rätt så bra med Gråsparvar här, men jag har förstått att det skiljer mycket ute i landet.. Dom är trevliga, den här årstiden sitter dom ofta tätt i nått buskage och tjattrar för fullt, och finns det nån vattenpöl så är dom snabba att ta sig ett bad dessutom.. Det finns nästan inget som ser så blött ut som en blöt Gråsparv.. :-) Tack! Bob.
Hälsn!
Roliga bilder. Det är skoj att bada minsann :)
Fint fångat.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa   2019-02-11 11:39
Hej! Ja, många fåglar gillar verkligen att få bada nät tillfälle bjuds, även små Gråsparvar njuter av det! Badande fåglar är trevliga motiv att fota! Mycket bus på något sätt.. Tack! Johnny.
Hälsn!
riktigt härliga bilder på deras "varma" vår bad :) snyggt!
Svar från ehrsa   2019-02-11 11:40
Hej! Ja, de flesta fåglar gillar ju verkligen det här.. mycket! Dom ser så busiga och roliga ut dessutom! :-) Tack! Joakim.
Hälsn!
Hej Jan.
Herlig og morsom serie.
Vi har ikke så mange Gråspurve mere her i DK. Det er mest Skovspurve.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa   2019-02-11 17:08
Hej! Erik. Man blir lite glad när man ser småfåglar bada så här! Man ser att dom verkligen njuter av det.. det räcker med lite sol och plusgrader så badar dom även nu i februari.. Här var det bara Gråspurve som badade men det finns en hel del Skovspurve här också! Tack! Erik.
Hilsen!
Ruggiga badtroll, kul serie som lockar fram ett leende.
Svar från ehrsa   2019-02-11 17:10
Hej! Håller med dig, man blir glad när man ser hur ohämmat dom badar.. även nu i februari! Dom ser extremt blöta ut, så man undrar om dom ens kan flyga.. men det kunde dom! Tack! Stefan.
Hälsn!
Ha, ha ! Vilka härliga bilder.
Barn och fåglar har en hel del gemensamt. Alla verkar dom hitta varje vattenpöl och alla har lika roligt.
ing-marie
Svar från ehrsa   2019-02-11 18:19
Hej! Så sant.. dom är lättroade.. :-) Man ser verkligen att dom gillar det! Och jag roas av att titta på och fota dom, 'win win'.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Väldigt charmiga bilder! Vattenpölar tycks vara omtyckta av fåglar - men också av barn. (Igår fotade jag förskolebarn som hoppade vilt omkring i decimeterhöga vattenpölar 😊 )
Och lite vårkänsla upplevda jag...med allt plaskande i pölar och solen i ansiktet....
Må gott!
Svar från ehrsa   2019-02-12 21:25
Hej! Så rätt, vattenpölar verkar alla gilla, även jag som fotograf.. :-) Och, visst blir det lite vårkänsla så fort som det börjar töa och smältvattnet börjar rinna.. Vi är ju redan i mitten på februari nu, och vissa år kan mars räknas som en vårmånad fast det hänger ju på vädret så klart, det kan ju lika gärna vara full vinter även i mars.. men dagarna blir i alla fall ännu längre, bara det blir man ju lycklig av! Och fåglar ser ju så roliga ut när dom badar.. dom gillar verkligen det! Förra veckan såg jag Sidensvansar som också badade här.. men dom bilderna är inte klara än.. Tack! Lena.
Hälsn!