Ottens Fotoblogg

Man lever bara en gång...

Bilspionen

Jag säger till alla mina kompisar som fotar: (Bilder nedan)
-Ta alltid med kameran, man vet aldrig vad man råkar ut för. Denna filosofi lever jag efter och den gav min son 500:- i somras då han fotade en ny Mercedes prototyp på E4 mellan Uppsala och Björklinge.
Idag hade vi (som vanligt) fotat Storvreta P94 Innebandy och efter det skulle jag in till stan och handla. Kändes väl lite sisådär att släpa med kameran, jag skulle bara göra ärenden och vädret var piss. Men man måste ju leva som man lär. När jag passerade SHELL vid gamla E4 i stan, såg jag 4 Porsche Cayenne, varav två såg lite skumma ut. Jag hängde på och fotade när jag körde, men sista bilen stängde mig och bytte fil så jag aldrig såg bil 2 och 3.
Farten ökade rejält och från högerfil svängde alla fyra snabbt över till vänster och in på SCANDIC. Men jag låtsades köra rakt fram, åkte in på nästa infart och ställde mig och bevakade. Snart gled de fram från baksidan av hotellet och parkerade. De skulle alltså göra kväller här på vägen hem från Arjeplog, innan de fortsatte hem till Stuttgart.
Jag droppade bilen och smög fram, knäppande bilder. När så en kille får syn på mig och pekar mot mig, drar alla fyra i väg som en löning. Jag hinner inte tillbaka till bilen och får ge upp. Åker till COOP mm och handlar. På väg till Bauhaus tänker jag att de kanske bokat in sig på SCANDIC och återvänt dit när de skakat av mig. Otroligt nog har de precis kommit tillbaka till Scanidc när jag kommer, men beslutat sig byta till Hotell med garage. Jag lägger mig bakom och följer dem till Uppsala City, där bilarna stannar utanför ett hotellgarage. Jag hinner ta tre bilder, innan två killar kommer mot mig, och de ser inte så glada ut. Jag backar snabbt och ropar, på engelska:
-What do you want?
- We don´t want you to take photos of our cars.
- You can´t stop me, I said. A bit nervous now :-)
- What? They started to walk towards me again.
-Okey I want take any moore pictures.
-We´ll preciate that, thank you. Dom stod kvar tills jag satt mig i bilen och åkt därifrån. Hade jag inte skärmt dem vid SCANDIC hade jag nog kunnat smugit dit under kvällen och fotat inredningen, för jag tror det var den de ville dölja. Bilen har setts på bild förut, men det finns ingen på inredningen.
Det känns lite konstigt att fotografera någon eller något när det så uppenbart inte vill bli plåtade :-)


Här pekar en av förarna på mig, strax därpå drar alla fyra iväg från Scandic

 

Postat 2009-03-08 21:07 | Läst 5455 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera