Panasonic Lumix GF1 Tour Bloggen

Denna bloggen marknadsför Panasonic Lumix GF1 Tour här på Fotosidan. Du hittar komplett info om tävlingen i tävlingsalbumet.

Vinnarna i Panasonic Lumix GF1 Tour är...

Här är vinnarna i Panasonic Lumix GF1 Tour! Dessa foton fick flest röster, men det var jämnt. Tack till alla tävlande och tack till alla som har röstat! Vinnarna vinner just den Panasonic Lumix GF1-kamera de tog sina bilder med. Grattis!

Norra Sverige – Jessica Lindgren (Skellefteå)

 

Mellersta Sverige – Johan Ericson (Uppsala)

 

Södra Sverige – Mikael Good (Huskvarna)

Postat 2010-04-30 16:53 | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Vinnarna utsedda

Tjoho! Spänningen stiger. Vinnarna är klara och kommer att meddelas inom kort. De presenteras sedan här på bloggen.

Postat 2010-04-27 17:12 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En sista vårhälsning från Djurmo i Dalarna

Nu är det endast några timmar kvar på omröstningen i Panasonic Lumix GF1 Tour. Den sista hälsningen här på bloggen kommer från Marie-Louise Mååg i Djurmo i Dalarna. Ni röstar alltså här och idag är sista dagen.

"De dagar jag lånade kameran var riktigt gråa och dystra med tung himmel som låg som en blöt filt över tillvaron. Då plötsligt såg jag den, invid husväggen som en påminnelse om ljusare tider, årets första knopp…"


"Sommaren 2007 brann ett av Falu centrums finaste hus, Egnellska. Man var fast besluten att bygga upp det igen men brann det än en gång. Sedan dess står huset som en ruin och väntar på ljusare tider. Jag tycker dock att fasaden är fin som den är, fast väldigt innehållslös…"


"Bron i Gagnefs kyrkby är en av Sveriges få bevarade flottbroar. Att kameran över huvud taget släppte in något ljus, så ett en bild kunde skapas, är ett under denna mörka molntunga dag. Bron fyller dock sin funktion oavsett, den bär över älven."   

Postat 2010-04-22 20:44 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En geting i Stockholm

Omröstningen i Panasonic Lumix GF1 är inne på sin sista dag. Se till att rösta ikväll! Sista chansen. Vi har två fotografers foton som inte fått sin uppmärksamhet här i bloggen. Fabian Rubensson i Uppsala var sist i den Mellansvenska delen av tävlingen (även om vissa, som det sägs, menar att Norrland börjar i Uppsala). Han tog sig ner till Stockholm och tog de här tre fina fotona. Ni ser hans egna kommentarer under fotona. Om ni vill rösta på dem så går ni in här

"GF1'an fick följa med på en dag med gatufoto och dess format gör att den funkar riktigt bra för ändamålet. Liten, smidig och diskret. Dagen bjöd på protest vid Mynttorget som hölls av Greenpeace där en del av deltagarna hade minst sagt intressant utstyrsel."

 

"En äldre dam på väg ner mot Västerlånggatan, kanske hon är ute på söndagspromenad..."

 

"En sjökapten (?) betraktar spektaklet på mynttorget."

 

Postat 2010-04-22 17:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kroppar på Frösön

Omröstningen i Panasonic Lumix GF1 Tour är i full gång, men några bidrag har inte fått sin förtjänade uppmärksamhet här på bloggen. Sist ut i Norrlandsrundan var Jörgen Wedmark från Frösön i Östersund. Han har fotat i svartvitt och visat kroppen på lite olika sätt. Ni kan se fler av hans resultat på hans egna blogg.

"Den första av tre bilder med ett gemensamt tema. En gammal ram från en loppis och min sambo Katarina fick vara rekvisita."

 

"Jag ville egentligen att mina bilder skulle få tala själva utan kommentarer. Men instruktionerna säger minst 130 tecken per bild och tur är kanske det då de är lite långsökta."

 

"Jag gillar kameror som tillåter stor frihet och möjligheter att påverka slutresultatet. Jag vill helst slippa sitta framför datorn och redigera bilder. Mina bidrag till tävlingen är endast beskurna och storleksändrade jpg-filer direkt ur kameran."

 

Postat 2010-04-20 17:19 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa