Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Kort statusuppdatering (a la Facebook) - och några snaps från vardagen...


iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

Först av allt - Ett riktigt gott 2012!

Och så lite om livet och några "Instagram-bilder" från de senaste dagarna:

 

Igår fick vi nycklara till vår nya lägenhet, men vi sover inte där än - först ska flyttlasset ner från Uppsala. Det är alltid en speciell känsla att komma in i en tom lägenhet (eller hus) som ska bli ens hem.



Lägenheter är nästan alltid som vackrast innan de möbleras. En lustig detalj är att mina föräldrar bodde ca 10 år i en exakt likadan lägenhet när huset var nytt - och nu bor de i lägenheten bredvid oss. Generationsboende är ordet för dagen.

 

Även om huset vi bor i är en modernistisk koloss mitt i Malmö (där Kungstagatans allé slutar och övergår i Storgatan) så är utsikten fin (som tex mot Kaptensgatan ovan). Och omgivna av gågator som vi är så hörs inget direkt trafikbuller.

 

Vi fick en garageplats i huset - den minsta och absolut mest svårparkerade. Men det är underbart att slippa den ständigt närvarande "p-vakten-kommer--ångesten"!



En anna bonus med flytten är att vi kommer närmare min "analoge" bror (ovan med sin älskade Nikon FM2 som hängt med i snart 25 år) och hans familj - på enkelt gångavstånd i andra änden av Kungsgatan. 

Status i övrigt: inget nytt jobb än - men jag är numera "spelbar" som en STHLM-reklambyrå valde att uttrycka det. Och jag har sålt min Leica M8 och gjort mig av med en hel del (onödig?) kamerautrustning - mer om det i kommande bloggposter.

Inlagt 2012-01-03 00:49 | Läst 19559 ggr. | Permalink

"Hej! Jag gillar verkligen den första bilden. Absolut en av de vackraste nyårsbilderna jag stött på. Ha ett fortsatt gott fotoår! /Elisabeth"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snygg bunke! Stor balkong är aldrig fel. Ifån/Instagram har bestämt blivit en farsot! Fast i händerna på en mästerfotograf ändå uthärdligt. Dock, även om du sålt din M8 tror jag att du har bättre redskap.
Svar från Johan Ericson 2012-01-03 12:04
Tack :-)
Istagramandet är roligt och kravlöst, och bilderna blir förvånansvärt bra - i alla fall på skärmen ;-)
Mer om kameror osv i bloggen inom kort...
God fortsättning!
/Johan E
Såldes M8 efter påbud hemifrån?
Svar från Johan Ericson 2012-01-03 12:07
Filar på en ny bloggpost som berättar mer om just det ;-)
Och god fortsättning!
/Johan E
Lycka till med flytten! Alltid kul att se nya horisonter (även om dina har en förhistoria).
/Ylva
Mitt i smeten i Malmö, trevligt!