Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

I skogen

Skönt att komma ut på övernattning och faktiskt pricka in några minusgrader. Min vän hade precis köpt en varmare sovsäck som fick testas i lite kyla. Ömsom sol, ömsom snöfall vid ankomst. Mysiga förhållanden för eftermiddagskaffe.

Intressant vad snabbt det går för isen att frysa. När vi släckte lägerelden bröt man lätt igenom den tunna filmen av is, men redan nästa morgon kom jag inte igenom med kaffekannan... ville inte heller buckla till den såklart.

Ta hand om er!

Postat 2020-03-22 18:56 | Läst 1006 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Istället för att killgissa...

...så lämnar jag alla spekulationer kring Covid-19 därhän. Vad vet jag? I vanlig (o)ordning upphör man inte att förvånas över alla tyckare på sociala medier. Jag lider verkligen med svenska beslutsfattare, myndigheter och andra instanser som ska behöva utstå all skit. Särskilt i ett redan pressat läge.

Jag lider också med alla företagare som smärtsamt blir varse vilken kris vi hamnat i. Missförstå mig rätt, jag skulle ju inte spekulera i huruvida detta blir en hälsokris eller inte men konsekvenserna ur ett samhällsekonomiskt perspektiv börjar ju redan träda fram. 

Min yngsta tyckte det var spännande med den tunna isen...

Jag lyssnar på myndigheter och är glad att de tar hjälp av människor som har god kunskap. Jag tvättar mina händer och går gärna till jobbet imorgon. Är personligen inte rädd för att smittas om det inte vore för min dotter Tilde som har en underliggande sjukdom. Hamnar vi där, så får vi ta det då.

Det är så underbart att sitta i solen mot en vägg när kylan äntligen börjar släppa greppet...

Foto: Malin Burlin

I helgen var det skönt att åka från stan. Umgås med familj och barn i solen, sjösätta en båt och dricka kaffe utomhus. 

Sköt om er!

Postat 2020-03-15 23:04 | Läst 1174 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fint reportage i Lilla Aktuellt

SVT har varit och gjort ett fint litet reportage om min dotter Tilde. Jag och Malin var lite pirriga för det slog oss att vi inte varit särskilt delaktiga i inspelningen så vi visste inte riktigt vad som skulle komma. Nu när vi sett det är vi supernöjda. Det är så duktiga på att skapa en känsla på SVT! Reportaget ser ni HÄR

Foto: Malin Burlin

Nu är det äntligen helg. Vi ska fira Malin som precis fyllt 35. Önskar er alla ett trevligt veckoslut med denna lilla "tiny dancer"!

Ha det fint! 

Postat 2020-02-07 16:54 | Läst 1477 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Börjar närma sig operation för Tilde

Det går framåt för Tilde med VACTERL-association, vilket kort beskrivet innebär multipla missbildningar. De senaste åren är det främst njurarna som är hennes akuta hinder då de är både missbildade och den ena avvikande i sin placering. Båda brister i funktion men tillsammans klarade de länge att hålla njurvärden på rätt sida marginalen. För ett par år sedan började dock hennes värden hamna under strecket för vad man kan låta vara vilket gjorde att åtgärd krävdes. Problematiken är flödet, och det har nu opererats in en stent för att vidga den trånga passagen som dämmer upp hela njuren. Det var en rejäl skillnad i storlek på de två, 6 respektive 11 cm. 

Med en stent ökade flödet och värdena var åter över strecket igen. Dock är det inte en beständig lösning utan den missbildade njuren måste konstrueras om så att den har samma funktion som med en stent inopererad. I och med missbildningen vet man dock inte om det kommer finnas tillräckligt med material för att skapa en vidgad passage i den trånga delen av njuren, man vill ju gärna få ihop ändarna på urinledaren igen. Härav det läskiga... Ett specialistteam kommer sammankallas för att, så att säga, freestyla lite på plats. Jag är själv ett stort fan av improvisation så egentligen är jag inte så orolig. Helt övertygad om att dessa läkare är fullt medvetna om vad de gör. 

Det verkar vara vattentäta skott mellan vuxenkirurgi och barnkirurgi. Det finns tydligen en robotteknik som innebär titthål istället för öppen kirurgi. Vi har väntat länge på den här operationen men en anledning tycks ha varit att man vill använda denna robotteknik, MEN... den har gjorts på vuxna. Det finns nu en läkare som vill pröva detta på ett barn, och ifall det innebär 4 till 5 små hål istället för att öppna upp henne så är vi "all for it". Skulle roboten visa sig inte kunna göra jobbet så finns kirurger på plats vid samma tillfälle och utför ingreppet manuellt. Ytterligare glada nyheter för oss Norrköpingsbor är att detta kommer göras på universitetssjukhuset i Linköping istället för Stockholm. Så skönt för mig och Malin att lättare kunna åka emellan. 

Tilde har tagit detta med stort lugn. Hon är luttrad inom sjukvården och agerar vant på konsultation och bedömning, skämtade till och med lite med läkarna. Att hon är så cool gör det hela lättare för oss föräldrar med såklart. Men vi har ju ändå förhoppningarna nu att det är det här som ska vara grejen, att hennes njurproblematik är ur vägen efter detta. Det är inte så roligt när ens barns organ inte jobbar som de ska, och njurarna är ju faktiskt inte att leka med. Vi får väl se... rätt vad det är kanske man själv får ligga på bordet och donera en njure. 

Tidigare i somras fick Tilde sitta i morgonsoffan på TV4 och förklara hur det är att vara lite annorlunda, pirrigt men gulligt. Nu på tisdag kommer hon vara med i SVTs Lilla Aktuellt. De har varit hemma här och gjort ett litet reportage om henne... och för att inte tala om all uppmärksamhet hon fått genom "Min Stora Dag". Så numera är hon vår lilla kändis! När jag väckte henne härom morgonen frågade jag om jag kunde få hennes autograf... hon skulle fundera på't. :-) Kaxmörten...

Trevlig helg!

Postat 2020-01-31 12:59 | Läst 1581 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Naturen två helger i rad

Väldigt skönt, och nyttigt, att komma ut i skog och mark två helger i rad. Vi kan annars bli alldeles för dåliga på att aktivera barnen, och då fastnar de i skärmar i timmar om ingen stoppar dem. 

Förra helgen var vi vid Norrköpings friluftsklassiker Ågelsjön.

Arvid börjar odla ett fotointresse... han knäpper många bilder med mobilen, det är roligt. 

Idag var vi vid Lunnsjön istället. Ganska nära Ågelsjön iofs. Det finns massor av små leder och vindskydd i närheten av Norrköping. 

Foto: Malin Burlin

Är glad för att Malin har börjat uppskatta naturen. Mysigt när man kan komma iväg hela familjen. 

Ågelsjöns mest fotograferade plats skulle jag tro. 

Foto: Malin Burlin

Walde hade med sig en kompis idag. Kan vara ett smart drag när man ska odla ett friluftsintresse hos barnen. 

Foto: Malin Burlin

Disk är sällan roligt... än värre i en kylslagen sjö. Men det måste ju göras.

Fortsatt trevlig helg!

Postat 2020-01-19 17:59 | Läst 1454 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 67 Nästa