Bilder, Gimp, RawTherapee.

En gammal by och en ung fotograf

Idag drev begäret efter kaffe och spännande upplevelser för ögat oss till Pataholm m.m. I denna lilla vackra by kan man fördriva en god stund och promenera en bit. Byn ligger vid Kalmarsund i höjd med Borgholm. Vattnet, naturen och de gamla husen skapar en idyllisk stämning i byn som inte finns på så många andra ställen.

För att stilla kaffesuget besökte vi Cafe Förlig Vind. Ett litet mysigt café med servering ute och inne. De har goda smörgåsar och mumsiga kakor. Det drivs av två systrar under somrarna. Den ena systern är mer känd som fotograf på DN. Trots sin ungdom har hon hunnit med att ställa ut ett par gånger på Fotografiska (ungdomsutställningen) och i år vann hon Årets Bild rookieklassen och kom 2:a i klassen Sveriges Vardagsliv. Sedan är det lite extra kul när man får träffa en klasskamrat från Fotoskolan i Gamleby.

Idag var Vannis sysselsättningen en annan och jag tog en bild mitt under jobbet. Mackorna var mumsiga och kaffet superbt!

Å lite fotosnack blev det.

Inlagt 2020-06-29 20:19 | Läst 285 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera