Bilder, Gimp, RawTherapee.

Första bilden ur nya Nikon f55

Jag köpte en helt ny analog Nikon f55 för några veckor sedan. Den var endast provad av fotohandlaren innan jag köpte den. Nu har jag kommit till skott och framkallat första filmen. Filmen var en Fomapan 200. Den var lite repig men jag tror det beror på att halva rullen var exponerad i en annan kamera innan flytten till nya Nikon.

Hur blev resultatet?

Jodå, den är som de andra Nikon-kamerorna. Kontrast/skärpa duger bra och handhavandet är som på de digitala. jag är nöjd och har nog hittat en slit och släng som får följa mig i sommar. Jag ska använda Kodak Tri-x i denna. Fotograferandet blir nog i fortsättningen telefon/film. Det verkar vara fler som har gjort det valet av oss filmnördar. 

Den svartvita kommer ur Nikon f55:an

 

Inlagt 2020-07-01 11:12 | Läst 354 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Kameran fungerar! Kul att se äkta svartvit bild. Bilden har trots hårda ljuset välbalanserad gråskala med viss teckning i skuggorna. Ingen kornighet a la Tri X vad jag såg. Det skapar historiserande vibbar, det var ju så här bilder skulle se ut.
Svar från jerrysoderberg 2020-07-01 16:34
Tack för kommentaren, Måns.
Ja, den allra första bilden på rullen med Nikon f55. Nu sitter en Tri-x i den. Spännande att se hur det blir. Jag är nöjd men, bildkvalitén når inte upp till en del ryska/tyska objektiv. Fast å andra sidan är det jättebra för en plast-zoom. En perfekt vardagskamera i sommar.
Ha det så gott. Hoppas du fått chansen att fotografera med nya Iphone.
Jerry