Om bilder, bildverktyg och sånt som görs...

Många bilder blir det

Det fotograferas varje dag. Några tar kort i stan och kallar det gatufoto. Andra fotograferar på landsbygden och benämner det naturfoto. Ibland är bilderna utan färg men med gråskala då blir det dokumentärt... Eller?
- Nej, så är det förståss inte. Allt måste ju klassifieras efter regler och delas in i fack.
Jag var med på Planket i STHLM på sensommaren. Det var kul, lärorikt och spännande. Jag fick höra att mina bilder påminde om Sune Jonssons. Hedrande men han hade mera tanke bakom sina projekt än jag och han var en Mästare...
Visserligen kommer jag tillbaks till landsbygdsmotiven men det är en  annan landsbygd idag. Då var det en plats där största delen av befolkningen fortfarande bodde. Idag är det öde och tomt på många platser. Då arbetade människor, det fanns affärer, banker, post, småindustri och kyrkosamfund på landsbygden. Nu är det till stor del borta.
Jag fotograferar för det är så fantastiskt kul. Att visa mina bilder från utanför staden är kul. För en del är det en annan värld, för andra vardag. Det är i alla fall dokumentärt ibland... Här är en bild på en tapp bakom en nedlagd affär, en auktion, en bakgård i ett litet samhälle, ett kafferep tagna 2019.

-Blir det rörigt?

-OK.

Inlagt 2019-12-04 18:53 | Läst 252 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera