Om bilder, bildverktyg och sånt som görs...

Snapseed och Open Camera

I kväll fick jag testa att redigera bilder i Snapseed. Det är en bra app. Nu är inte telefonen utrustad med en superkamera men, appen Open Camera verkar vara bättre än orginalkamera-appen. Den brusreducerar inte lika mycket. Hellre like brus i himlar, lite blaffor blir det ändå. Snapseed ska kunna hantera raw-filer också.Det kan jag inte testa. Min 1000:- telefon kan inte spara i det... Men, det blir ok resultat...

Inlagt 2020-03-25 20:42 | Läst 184 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej. Snapseed tycker jag funkar, åtminstone så länge man håller sig i telefonernas och paddornas värld. Jag har inte prövat den med mer krävande bilder och mer krävande form av publicering.
Jag har använt camera+ som alternativ till standardappen i mobilen. Den har väldigt mycket inställningar, kanske lite för mycket rent av. Sen kostade den en femtiolapp, åtminstone för några år sedan.
Ha det gott. Gunnar S
Svar från jerrysoderberg 2020-03-26 07:03
Tack för kommentaren, Gunnar.
Snapseed är riktigt bra. Det går att skärpa, numer finns det kurv-verktyg och vitbalansen är ok.
Perspektivredigeringsverktyget är också bra. Jag är riktigt imponerad av denna app. Open Camera har jag bara använt och grundinställt. Jag ska titta vidare på kameraappar. Jag har testat Camera MX också den har redigerare inbyggd. Men, den redigeraren är inte lika vass som Snapseed.
Ha det så gott.
Jerry