Bilder, Gimp, RawTherapee.

Visst blev det bra bilder -Praktica

Det var min första  kamera som fixade bilderna i slutet på 1970-talet. Filmen hette Kodak 5063 TX eller ORWO 27. Jag tycker om den filmen och den där kameran. Det var inte den dyraste eller mest prestigefyllda kameran men den funkade, fast jag hade lite svårt att få till exponeringarna i början.

Inlagt 2020-10-17 15:22 | Läst 188 ggr. | Permalink
Det ser ju bra ut det här! Kameran verkar ha funkat bra!
/B
Svar från jerrysoderberg 2020-10-17 22:44
Det var en bra kamera.
Ha de gott.
Jerry
Tycker också att det ser bra ut!

(Inte för att det gör nåt, men det finns en liten, liten färgskiftning i porträttet. Det var ju plåtat i svartvitt men det har smugit sig in en liten aning rött nånstans på vägen hit till Fotosidan. Jag brukar konvertera till Working Gray - Dot Gain 20% för att förebygga att sånt händer.)

Praktica funkade bra. Jag och en kompis gjorde exjobb på Teknis runt 1960. En film om stadsbyggnad byggd på många hundra svartvita stillbilder som vi tog med kompisens Praktica. Ett mellanled var svartvita förstoringar. Vi underexponerade en aning för att spara tid i mörkrummet. Kommer inte ihåg om vi hade exponeringsmätare eller körde efter lappen som följde med filmen. Iallafall lärde man sig se ljuset och avståndet och ställa in rätt, en färdighet jag numera saknar.
Svar från jerrysoderberg 2020-10-17 22:46
Tack för kommentaren Måns.
Jag är lite färgblind. Spännande berättelse.
Ha de gott.
Jerry
Practica super TL hade jag, fick utstå mycket många år, men höll för allt. Eget mörkrum blev billigast.
Svar från jerrysoderberg 2020-10-19 09:39
Tack för kommentaren, Stefan
Eget mörkrum är inspirerande och Praktica funkar fint.
Ha de gott
Jerry