To the glory of God

Acros + Högt ISO

I dag denna regn och gråvädersdag fick jag en nyck att göra ett test. Jag tänkte det skulle passa att kolla upp lite högre iso. Så jag traskade ut med min Fuji X100F och valde Acros för svart-vitt. Och nedan i följande ordning; 12800 iso, sedan 25600 och sist 51200. Och det är utan redigering och alltså direkt från kameran. Fokuspunkt på närmaste kanins vänstra öga från betraktarens vinkel:

Och så delförstoringar på 100%, och samma ordning som ovan:

Det var det det.

Inlagt 2019-10-26 12:08 | Läst 1097 ggr. | Permalink
Hej Ragnar
Er det manuelt på alle eksemplerne med blænder og lukkertid ?
Mvh. Erik.
Hur hade du inställningarna i övrigt? Brusreducering, skärpning, korn etc?
Direkt ur kameran när man kör jpeg är väl inte riktigt samma sak som när man kör RAW? Jag menar att vid jpeg gör ju kameran egen bildbehandling av RAW-filerna. Utan att veta säkert inbillar jag mig att den då också hanterar bruset på lämpligt sätt och därför är det svårt att jämföra bruset "direkt ur kameran" som om det vore utan bildbehandling tänker jag. Rent praktiskt är det direkt ur kameran förstås. Men om jag som kör RAW ska göra motsvarande test med min Sony och ska jämföra hur olika ISO påverkar bilden måste jag göra separat brushantering för att kunna jämföra med dina resultat. Hälsningar/ Björn T
Nils Bergqvist 2019-10-26 15:36
Den hanterar bruset och allt annat efter den inställning man gjort i kameran. Väljer man Acros så görs ingen automatisk inställning av dom här parametrarna utan man måste välja själv hur man vill hade det med brus, korn, skärpa och annat, därför frågade jag också om detta.
Erik Madsen 2019-10-26 22:04
Nils - just precis.
Mvh. Erik.