To the glory of God

Alla dessa gravar ...

... på Olivbergets västra sluttning i Jerusalem. Fascinerande att titta på. Begravningsplatsen är ca 3000 år gammal! Tanken får ofta anledning att svindla när man är i det här landet. 

Här finns omkring 150000 gravar och här vill varje troende jude ligga. Varför det? Jo, traditionen säger att vid uppståndelsedagen så är det de som ligger här som först kommer att uppstå. Och först i kön vill man ju alltid vara. Dessutom menar man att Messias kommer att framträda just här. (Om de bara visste att han redan kommit!)

Det här är med andra ord en välbesökt plats, man såg ofta ortodoxa judar gå omkring bland gravarna.

Om man väljer att promenera dit från gamla stan så får man en ljuvligt vacker promenad, men man ska veta att det är brant.

Och naturligtvis ville jag ha en kvällsbild också över vyn. Så jag traskade dit i den svala kvällsbrisen med stativet i ena handen. Det blev en rätt magisk kväll med orotodoxa judar som mässade bland gravarna.

Inlagt 2019-02-24 07:50 | Läst 1578 ggr. | Permalink
Härliga bilder! Du har lyckats hantera ljuset bra i dem. Gillar speciellt kvällsbilden.
Mvh Christer
Svar från light 2019-02-25 07:03
Tack för den goda kommentaren!
Då är det helt klart inga som bränns där av de som skall uppstå igen. Funderar på om det går hitta någon grav om man inte exakt vet var den ligger som man vill gå till. Såg du någon begravning där.
Som guld på kvällen också det är ett ljus som är så passande till detta land. Ligger Kupolen i mitten av staden för den syns på många bilder.
///Gun-Inger
Återigen ett knippe väldigt fina bilder från Jerusalem! Som flera tycker jag väldigt mycket om den sista med kvällsljuset! Hälsningar/ Björn T
Svar från light 2019-02-25 07:05
Tack så mycket! ja visst är kvällsbilden lite speciell med det ljuset.