To the glory of God

Alla dessa narcissister ...

... på youtube! Jag har roat mig sen en tid tillbaka att titta på mängder av fotorelaterade videos på youtube. Och det finns mycket! Men, som i allt annat, så varierar kvaliten. Det finns flera professionella fotografer jag har kommit att uppskatta. Kloka, väl insatta och erfarna fotografer som delar med sig av sina kunskaper, och gör det med bilder och filmer av hög klass. Både lärorikt och underhållande!

Men så finns där också narcissisterna! De som gärna fyller upp hela sin video med sitt ansikte. Och så pratar dom. Och sen pratar dom igen. Och därefter pratar de åter igen. Och det enda man ser är deras ansikte. Allt kretsar kring dem. Kanske visar de nån enstaka bild också. Eller nån enstaka liten filmsnutt. Men det är i huvudsak dom själva som är i centrum. Allt kretsar kring deras person och ansikte och mångordiga prat.  

Jag har lärt mig nu att upptäcka narcissisterna. Så jag brukar rätt snabbt välja bort dom. Men det är lätt att till en början bli indragen i deras narcissism och bli fångad av deras grandiositet.

Nej, nog om dessa egotrippade gudar, nu är det dags för en bild:

Nedan 100% utsnitt från bild ovan (utan skärpebehandling):

Inlagt 2020-08-01 09:42 | Läst 472 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Snyggt utsnitt! Obegripligt vad en modern kamera är kapabel till handhållet och i färg.

(Att gamla storformatskameror också kunde är obegripligt även det.)

Pratarna kan vara jobbiga. Jag letar ibland info då nåt inte funkar som det borde. Jag har lärt mig att välja bort videor med nån som pratar med sig själv i bild. Alltför ofta mer snack än verkstad.
Svar från light 2020-08-02 17:08
Tack! Ja, tycker också det är svårt att förstå vad den ibland klarar av. Och det stämmer att det är handhållet här.
Snygg beskärning, man får ju erkänna att det är så man ofta fotograferar som fågel och makrofotograf, att man använder kanske bara 10-20% av bilden.

Ska vi tro att om x antal år så behöver man max 200mm som sport och fågelfotograf? Att sensorn har så många pixlar att istället för att skifta optik så har man en digital zoom som fungerar lika fint som dagens optiska objektiv
Svar från light 2020-08-02 17:10
Tack! Ja, nog är utvecklingen intressant nog!
En vacker bild med lite 'sensommarkänsla'.. bra med många pixlar! Man slipper släpa på flera objektiv.. Ja, 'narcissisterna' ser man även här på Fotosidan då och då..
Hälsn!
Svar från light 2020-08-02 17:11
Tack! Precis, och för mig räcker 24-70 långt!
Visst är det bra med många pixlar, instämmer helt! Och ett snyggt utsnitt fick du!
Beträffande viljan att synas förvånar det mig inte att många gör så oerhört mkt för att synas. Till att börja vill vi alla synas på ett eller annat sätt - som fotograf, som kamerakunnig, som reporter från fjärran länder, som klok eller vad det nu är. Att det inte förvånar mig att det nu blivit så utpräglat just i alla sorters media är ju för att det självhävdande, det framfusiga och det utåtriktade är det som praktiskt taget hela samhället idag premierar. Kändisarna återkommer i program efter program, media återberättar och glorifierar de redan kända hela tiden, de utåtriktade och självsäkra får jobben, det är dom satsas på inom idrotten. Jag ser det som du berättar om som en viktig del av tidsandan. Så finns det ”riktiga” narcissister också, googla gärna på NPD.
Hälsningar Björn
Visst är det trevligt med ny kamera som ger nya infallsvinklar?
Svar från light 2020-08-02 17:17
Tack! Intressanta och en del kontroversiella aspekter du tar upp. Din sista fråga ber jag att få återkomma till så småningom.
Ja visst är dom jobbiga. Kollar också en hel del på videor men väljer som dig bort gaphalsarna..Såna filmer som t.ex Morten Hilmer är en ren njutning att kolla på.
Härlig sommarbild med trevliga sommarfärger.
Sen ska du veta en sak, JAG är bäst, kan allt och bestämmer allt...när alla andra gått hem ;))
Mvh/Gunte..
Svar från light 2020-08-02 17:12
Tack! Jo, men det behöver du inte säga, vi vet alla att du är bäst.