To the glory of God

Av jord är du kommen, jord skall du åter blifva.

Det är bra att ibland stanna ekorrhjulet och låta sig påminnas om sin egen dödlighet. Vi lever ett ögonblick. En sten reses på en grav. Snart tas även den bort. Och strax är även minnet efter oss borta. Och det blir som om vi aldrig existerat.

"Allt är tomhet, ett jagande efter vind".

Inlagt 2020-09-16 10:30 | Läst 190 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

I både Skutskärs och Valbo kyrka är det många gravar som återlämnats. Även tämligen nya gravar. Har diskuterat det här ofta, mest med min yngsta dotter som jobbar vid kyrkan. Vår grav kommer att skötas så länge hon orkar gå dit. Hon är väldigt noga att tända ljus och sätta dit blommor när det är födelsedagar eller årsdagar på dödsdagen o.s.v. Men efter henne då ?
En del stenar kan var utbytta, vi bytte sten i Skutskär, Då krossar man den gamla så småningom. Dom på din bild ser gamla ut.
Vi som finns på FS får väl göra fotoalbum och skriva ner våra tankar så kanske något finns kvar efter oss. Tänk att få läsa något som någon skrev för 150 år sedan.
Sten
Svar från light 2020-09-17 09:15
Svenska kyrkogårdar är ofta välskötta. Gott att se. Göra fotoalbum? Jo, det är fint. Men samma där, det finns inga lagringssätt som kan möta tidens glupska tand. Vi får nog bara finna oss i att vi är små snabbt försvinnande stoftkorn i ett mörkt och kallt universum.
Hej Ragnar! Kloka ord till en mycket passande bild som dessutom är fint gjord.
Sen gäller också orden fåfängligheters fåfänglighet hur mycket människorna än sprattlar. I ett oändlighetsperspektiv är ett människoliv som en skugga av ett moln som passerar över jorden.
Svar från light 2020-09-17 09:16
Väl talat, kan inte annat än instämma!
Brukar faktiskt ägna en stund åt att läsa på gamla stenar när tillfälle ges.
Får en att fundera på all öden som rullar förbi.
Verkar vara äppelträd på kyrkogården..
En fin bild..
Mvh/Gunte..
Svar från light 2020-09-17 09:17
Tack Gunte! Ja, en kyrkogårdsvandring inbjuder till många funderingar.