To the glory of God

Ett första test - håller objektivet måttet?

Bortse från bilden i sig, det här är bara ett enkelt test för att kolla upp objektivet lite (Nikon z 24-70 f/4 s). Tog i morse en rätt detaljrik bild för att kolla skärpan. Bild 1 är uppladdad här med 2800px. Och bild 2 och 3 och 4 är 100% utsnitt från första bilden. Jag är lite osäker på hur man gör, men jag förstorade upp bilden i programmet till 100% och sen tog jag skärmbilder. Bild 2 och 3 är utsnitt från kanterna för att se hur kantskärpan är. Bild 4 är utsnitt från mitten. Normal redigering annars med en likaså normalskärpning från de program jag använder. Annars var det rätt skuggigt med skarpa kontraster så jag har fått ljusa upp bilden en del.

35mm, f/10, 1/200, iso 64. Handhållet.

Sen vill jag påpeka att det är nya program jag redigerar i så jag har inte hunnit finjustera mina färdigheter i dem, långt ifrån faktiskt. Men ett första försök till test iaf.

Inlagt 2020-06-27 10:35 | Läst 409 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Kollar just nu i mobilen så mittverktyg är enkelt men jag tycker detser väldans skarpt och fint ut 😀/Björn
Svar från light 2020-06-28 12:49
Det låter bra det!
Finns nog inget att tillägga! Med f/10 verkar det bli skarpt från nära till längst bort.. Sen kan det säkert finnas lite 'skärpningspotential' i bilderna i 100%. Jag får ju alltid något lite mer skärpa när jag först redigerat RAW-bilderna i Lightroom och sedan ger dom en liten extra skärpning i gamla Photoshop 7, utan undantag.. Olika program är olika bra.. Photoshop 7 är 18 år gammalt..
Hälsn!
Svar från light 2020-06-28 12:51
Tack. Ja, jag får träna och testa mig fram mera vad gäller detta. Så du håller fortfarande på med ett 18 år gammalt program - fantastiskt! Någon borde komma och göra ett reportage hos dig.
Det är så skarpt som det kan bli! Det finns bara en viss mängd skärpa ögat kan ta in :-) (skämt!)
Svar från light 2020-06-28 12:51
Det låter bra det också!
Ser riktigt bra ut. Nyfiken på om du skaffat Capture one för Nikon?
Svar från light 2020-06-28 12:52
Så bra! Ja, jag återkommer snart med lite om redigeringsprogrammet jag skaffat.
Mycket fina detaljer så det finns inte något att klaga på så det verkar nog vara ett bra "kitobjektiv" med fin färgåtergivning och bra skärpa tycker jag.
ha det gott/Stig
Svar från light 2020-06-28 12:53
Det var gott att höra!