To the glory of God

Fjärrvärmeverket ...

... förser med lite gött värme. Nog har vi det bra alltid. Vi behöver inte frysa. Tack gode Gud!

Inlagt 2019-01-26 07:56 | Läst 925 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

VI ska absolut vara tacksamma för värmen vi har i våra hus och nog mest tar för givet. En vackert motiv i dimman och det ser kallt ut trots de varma färgerna.
Hälsningar Lena
Svar från light 2019-01-26 12:59
Du har så rätt om tacksamheten, och tack!
Ja visst blir det vackra bilder i kölddimman. Tacksamma motiv för oss fotografer. Varmt och skönt har vi det också trotts kylan. Men när strömmen försvinner står storstadsmänniskan helt handfallen. Har man en ficklampa eller ett stearinljus i beredskap. Nää, strömavbrott är man inte van med. Såg ett inslag på TV:n om stormens härjningar på någon ö utanför Stockholm/Norrtälje. Kvinnan som bodde i var jag tyckte såg ut som ett ganska lyxigt hus var helt ställd. Vad gör vi, varför får vi ingen hjälp, fortsätter det så här fryser vi ihjäl. ( lite överdrivet skrivet av mig ).
Nu känner jag att jag kan vara lite kaxig mot dig och gud. För i Jokkmokk finns ingen gud. Ström finns så det kan försörja hela Sverige. Min svärson bor utanför Jokkmokk och han kan egentligen aldrig lämna stugan någon längre tid på grund av ständiga avbrott. Därifrån där mycket av vår ström kommer ifrån. Härom dagen var han i Umeå på skyttetävling. När han kom hem var det 33 grader ute och 10 inne. För två år sedan när han var här nere i Gävle för julfirande var det över 40 grader ute och 6 grader inne, dessutom var alla ledningar sönderfrusen. MEN där uppe får man klara sig själv. Tänkte på det när jag såg den stackars kvinnan på TV.
Sten
Svar från light 2019-01-26 13:02
Tack, Sten! Och när det gäller Jokkmokk, jag ska ta ett snack med Honom om situationen där. Så där kan vi ju inte ha det, med en massa avbrott just där av alla platser!
Mycket fint ljus och färger i din bild där!
Svar från light 2019-01-27 07:11
Tack Dan för det!
Hej Ragnar.
Smukt og meget stemningsfuldt. Bra komp - gillas mycket.
Med venlige hilsener fra Erik.
Svar från light 2019-01-27 07:11
Vad roligt, tack!
Snyggt! För att inte tala om vad kallt det ser ut att vara också.....Fö har väl han fixat kyla också då :-).......Glada hälsningar/ Björn T
Svar från light 2019-01-27 07:14
Tack! Jajamänsan, Han fixar både kyla och värme. Och med kyla kommer alla dessa underbara och vackra snöflingor som Han gläder oss med!