To the glory of God

Gryning över Jerusalem

Jag bodde mitt inne i gamla stan Jerusalem, och tidigt en morgon gick jag ut för att fånga morgonljuset över östra Jerusalem:

En förmiddag klev jag också in i en kyrka på Olivberget. Där fanns en spännande avbildning av "nådastolen". Det var israeliternas förbundsark där de tio budorden förvarades. Och där skulle blodet stänkas på försoningsdagen. Det var en profetisk förebild syftande på den försoning som Jesu blod åstadkom för mänskligheten.

(Det var inte Fujifilm X100F jag hade med mig på denna resa, utan Panasonic G7. Och orsaken till det var att jag ville filma lite också. Och det var panasonicen duktig på. Dock mindre duktig på stillbilder.) 

Inlagt 2019-02-23 07:19 | Läst 1577 ggr. | Permalink
En motivrik miljö!
- hawk
Svar från light 2019-02-24 17:14
Sannerligen, så är det!
Vackert med gryningsljuset i första bilden. En annorlunda miljö som jag aldrig ens varit i närheten av att besöka.
HÄlsningar Lena
Svar från light 2019-02-24 17:14
Tack, ja jag fick ljuvliga mornar där!
Ljuset i första bilden är helt magiskt! Mycket fin komposition också. Jag har inte använt Panasonics kamerahus, men är ändå förvånad över att den inte är bra på stillbilder. Mina Olympus tycker jag är mycket bra.
Svar från light 2019-02-24 17:15
Tack för goda kommentarer! Ja, inte är den usel på stillbilder, men inte i samma nivå som fuji x1oof.
Den första bilden tittade jag länge på - jättefin. Den andra bilden är intressant såtillvida att den påminner om hur vanligt hakkorset är i orientalisk ornamentik.
Svar från light 2019-02-24 17:17
Trevligt att höra, tack! Hakkorset, tänk det såg jag inte då och där, och inte ens när jag redigerade bilden. Det var uppmärksamt! Hoppas jag inte hamnar i finkan nu bara!
Mycket fint ljus i första bilden!

Hälsar
Eva
Svar från light 2019-02-24 17:18
Tack Eva för det!
Sakralt ljus är det allt så spännande få veta detta om de tio budorden som vi borde leva mer efter det hade blivit en bättre värld då.
///Gun-Inger
Svar från light 2019-03-01 22:21
Du har så rätt, och tack!
Underbart morgonljus, fin bild!
Svar från light 2019-03-01 22:23
Tack, ja det kunde vara ljuvliga mornar där!