My precious little hobby

To the glory of God

Från en badplats ...

... i Oxelösund i dag. Och så fick jag bara sån lust att dra extra mycket i spakarna. Så det blev en high-key version.

Postat 2020-02-29 16:03 | Läst 1103 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dokumentären om Fujifilm ...

... som annonseras på första sidan här på sajten var rätt intressant. Mera sånt! Men Fujifilm gjorde ett misstag med den filmen. Anser jag. Företaget var ju tidigare i kris. Det berättar de själva öppet om. Och de har inte helt och hållet tagit sig ur den ännu. De hade behövt lyfta fram en mångsidig produktlinje. Mångfald! För att väcka intresse hos många slags människor. Men de gjorde tvärtom! Det stora misstaget med den här dokumentären var att de satte ett starkt och tydligt likhetstecken; Fujifilm = STREET PHOTOGRAPHY. Andra håller fingrarna borta från Fujifilm! Här är det street, street, street som gäller för Fujifilmkameror! 

Inte ett enda naturfotografi. Inte en enda naturfotograf. Till exempel.

Så nu har jag plötsligt förstått. Mer än förut. Att jag har valt fel kamera. Så nu tänker jag börja se mig om efter annat. Och det är egentligen lite synd, för tex nya X100V verkar ju inte alls så dum. Men dokumentären har talat. Tydligt.

Bild tagen för ett år sen. Då snö. Idag inte en snöflinga.

Postat 2020-02-13 20:04 | Läst 1328 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Spontan respons på nya FUJI X100V

Nu har jag börjat dregla här. Den här femte uppdateringen var inte en så liten. Visst är vi många som pratat om och önskat att den vore vattenskyddad och att den borde ha tiltscreen. Men jag, likaväl som andra, har menat att den då skulle bli bulkig och en annan typ av kamera. Men så fel jag hade (blev bara 9 gram tyngre)! Nu har man gjort den både vattenskyddad och med tiltscreen (som är touch-sensitive), två toppsaker jag alltid önskat, men inte trott på.

Och inte bara det. Den har fått en en ny sensor också, som inte längre är soft i hörnen, och inte heller soft vid f/2 närfoto. 

Och videofilmningen ska ha förbättrats rätt avsevärt.

Plus en hel del andra positiva grejer.

Vad saknas då för att den ska bli optimal enligt min ringa och högst obetydliga mening? Jo, IBIS, dvs bildstabilisering! Visst, kör man minimum 1/60 sek handhållet så är det nog ingen fara. Kan gå bra även med 1/30 sek. Men ändå, det saknar jag!

Och sen en sak som jag verkar vara ensam om i världen att önska, jag hade hellre velat ha 50mm brännvidd! VARFÖR I HALVA VÄRLDEN FINNS DET INTE EN ENDA KAMERA PÅ JORDKLOTET MED FAST OBJEKTIV SOM HAR 50MM??!!

Hur som helst, dreglandet bara fortsätter. Kan inte hjälpa det. Kommer jag att skaffa denna? Till alla gamla gubbar som dräller här: Den som lever får se!

Postat 2020-02-05 16:27 | Läst 1011 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

FRAMGÅNGSTEOLOGIN ...

... har skördat otaliga offer runt om i världen. Den rörelsen har orsakat lidande och död i alla länder där den härjat. Så också i Sverige. Här växte giftsvampen upp på 80-talet med sitt huvudsäte i Uppsala och "Livets ord". Jag själv hade varit kristen bara några år när irrläran framträdde i vårt land. Men jag tog från allra första början bestämt avstånd från villfarelsen efter att noga ha studerat sekten från alla vinklar och vrår. Jag kunde lätt se att de förvrängde enskilda bibeltexter och att de struntade i alla de hundratals bibeltexter som talade emot deras olika läror. För den som inte vet vad det handlade om så kan jag kort säga att det gick ut på att den som tror har gudomlig rätt att alltid leva i ekonomiskt överflöd och hälsa.

Ja, jag vet, det är precis så galet som det låter! Och från början kunde jag förutse vad hela det där tokeriet skulle leda till. Dvs att människor skulle bli psykiskt störda och sjuka när alla de underbara löftena inte infriades. Att en del skulle begå självmord. Att en del skulle avfalla från tron. Och allt sådant skedde. Frukten från framgångsteologin var och är skämd och giftig.

Och nu idag läser jag i nyheterna om att stackars fattiga och sjuka tanzanier har drabbats av framgångsteologers framfart. Minst tjugo dödades och många skadades i går i spåren på deras härjningar. Den tragiska händelsen omnämns i de flesta svenska tidningar idag, men ofta ger utländska mer fakta:

https://www.aljazeera.com/news/2020/02/church-service-stampede-kills-20-tanzania-moshi-200202075816895.html

Jag är glad över att framgångsteologin till rätt stor del har bleknat bort i vårt land, och att han som var ledare här för sekten (som numera konverterat till katolicismen), vars namn jag inte vill nämna, inte mer befinner sig i landet.

Bild: Mammon, den avgud som framgångsteologerna dyrkade.

Postat 2020-02-02 14:41 | Läst 977 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera