To the glory of God

Jag har märkt ...

... att många av mina bilder har en lugn och stilla ton. Oftast utan folk. Det speglar nog min karaktär rätt väl tror jag. Jag undrar om inte våra bilder lite är en spegel av vårt inre och av vår karaktär som människor? Våra bilder avslöjar vilka vi är. Jag tänker egentligen inte på det när jag fotar men det kan nog vara en omedveten process som pågår då kan jag tro. 

De här pippina dök upp så snabbt så jag hann inte riktigt med. Jag hade velat ha dem ca 1,5 m till vänster för bättre harmoni i bilden. Men man får väl nöja sig ändå.

Inlagt 2019-12-28 08:35 | Läst 1224 ggr. | Permalink
En vacker färglös bild som utstrålar lugn.
Sten
Svar från light 2020-01-03 09:48
Tack för det Sten!
Visst är det så. Våra bilder speglar oss i de motiv och format vi söker. Christer Strömholm talade om det som ”det intuitiva ögonblicket. I all vår mångfald är vi lika och olika. Kameran har förmågan att på en tusendels sekund fånga detta.
Med vänlig hälsning/per-erik
Svar från light 2020-01-03 09:49
Spännande ord, tack!
Hej Ragnar.
Jag måste spekulera lite om det - kanske har jag inte tänkt på det på det filosofiska sättet.
Nu Ragnar - ditt foto: Kompositionen var helt misslyckad den här gången. Och sedan av en vanlig mästare i denna disciplin :-) :-)
Nej, det är bara att reta dig lite här fram till årsskiftet. Du nämner också det själv. Jag har inte mycket erfarenhet med ramen sökare kameror, men har provat det några gånger på gatan, där man kan hålla ett öga på, det som kommer in i ramen. Omvänt tror jag att de är så stora fördelar för EVF-sökaren att det är den jag använder under 90-95% av tiden.
Jag älskar din komposition med bron som leder ögat in i bilden och mot horisonten, som också är perfekt placerad i bilden.
Vänliga hälsningar från Erik och gott nytt år.
Svar från light 2020-01-03 09:50
Men så trevligt, tack!
Så har jag tänkt många gånger, det är nog så att vårt fotograferande speglar oss själva... Snygg bild, Ragnar! God fortsättning! :) /Tommy.
Svar från light 2020-01-03 09:50
Tack, och god fortsättning själv!