To the glory of God

Makro med Fuji X100F ...

... blir inte bra med full bländaröppning f/2. Det blir helt enkelt oskarpt. Det är väl känt. Men bländar man bara ner lite så är skärpan tillbaka. Jag testade i dag med f/4 och då blir det bra. Bilden är beskuren. Och fotar man inte makro utan håller sig kring ca en meter och längre från motivet då blir det skarpt och bra även med f/2.

1/160 sek. F/4. Iso 400. (Ca 10-15 cm från motivet,)

Inlagt 2017-03-31 13:09 | Läst 2669 ggr. | Permalink
Verkar fin kamera det där och fotar man inte makro på riktigt så duger det gott! Själv kör jag XT2 och med den nya 50/2 med 28 i närgräns duger den också fint.
Svar från light 2017-03-31 14:54
Jo, ordet "makro" kan ju förstås diskuteras. Närbilder kanske är ett bättre ord i sammanhanget. Jag ska testa vidare med närbilder, men det verkar vara som du säger, den duger gott till det också.
Tack för informationen även om det är sällan jag fotograferar i macro-läge.I övrigt är F-modellen en utmärkt bra kamera. Knapparna och rattarna sitter där de ska och filerna är fantastiskt fina. J
ag är supernöjd med min "lilla svarta". Snabb är den också.

Med vänlig hälsning,/per-erik
Svar från light 2017-03-31 15:31
Jag håller med, det verkar vara "en utmärkt bra kamera". Men jag är som bäst inne i en testperiod och har väl tänkt ge lite information under resans gång om mina upplevelser med den och vad den går för. (Och för den som undrar så står "F" för Fourth, dvs fjärde versionen i denna modell.)