To the glory of God

Man kan fota samma motiv ...

... året om flera gånger och skapa sig nya bilder. Vad gäller min första bild här så har jag stått på ungefär samma ställe och fotat på sommaren och jag har en blogg på den nånstans, och en höstbild som kan ses här: https://www.fotosidan.se/blogs/ragnar/decemberskymning.htm

och står man här och vänder sig åt höger så ser det ut så här:

Inlagt 2019-02-02 10:55 | Läst 949 ggr. | Permalink
Ganska kul att jämföra bilder från samma ställe under olika årstider eller med många år emellan, får en hint om hur allting förändras utan att man märker det. Första bilden känns ju igen förutom massaveden till höger. Två nästan lika bilder med olika uttryck..
Mv/Gunte..
Svar från light 2019-02-03 12:53
Ja, det borde man göra oftare egentligen!
Kul med samma plats vid olika årstider och olika väder! "Blötbilden" är mycket bra den också. Här gillar jag första bäst, där vägen leder blicken bra och vedstapeln är trevlig.
Hälsningar, Bjarne
Svar från light 2019-02-03 12:54
Tack Bjarne! Jo, jag gillar också första bäst.
Hej Ragnar.
Naturligtvis kan man fotografera samma motiv vid olika tider på året. Och vid olika tidpunkter på dagen. Jag har också gjort det flera gånger. Impressionisten Claude Monet gjorde en hel serie målningar av katedralen i Rouen med olika ljus, som han kunde se från sitt rum. I den breda befolkningen är han förmodligen mest känd för näckroser målningarne.
Jag gillar nummer 1 med en fin komposition - trädstammarna i sidan ger det extra för mig.
Med många vänliga hälsningar från Erik
Svar från light 2019-02-03 12:54
Du har så rätt. Intressant med Monet, hans målningar gillar jag. Och tack!
Erik Madsen 2019-02-03 15:13
PS: En liten godmodig drilleri/reta. Jag glömde att säga att en annan (svenska) medlem här på FS skrev en definition på ordet "fin". Han skrev: fin = jag gillar det.
Så det är på plats för mig :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det kaN Mn! Under ca 20 år pendlade jag 14 mil till Linköping dagligen och det blev många bilder på samma motiv i olika ljus, olika årstider och olika klockslag. Det är skoj, och bilderna här är jättefina! Hälsningar/ Björn T
Svar från light 2019-02-03 18:22
Ja, precis! Och man behöver inte ens pendla, utan ens närmaste omgivningar funkar lika bra. Tack!