To the glory of God

Nikon Z7II då?

Inte så värst lång tid efter jag köpte Nikon Z7, så dök det upp en uppdaterad version. Blev jag sur då eller? Nej, inte alls. De nya grejerna kanske kan vara bra för vissa proffsfotografer. Men jag för min del har då ingen nytta av dem. Tex dubbla kortplatser, vad ska jag som glad amatör ha det till? Och så liiiite snabbare processor och liknande krims och krams. Grejer som en amatör skulle ha minimal nytta av, om ens någon. Inte ens idag om jag skulle välja, hade jag valt den nya dyrare och något tyngre versionen.

Jag är nöjd med den jag har (Z7), och ska väl snart i en blogg skriva lite mer om vad jag tycker om den.

Inlagt 2020-12-07 09:46 | Läst 530 ggr. | Permalink
Näe, inte behöver man uppgradera kamerorna hela tiden.. Men kommer det nån Z-modell framöver som är väldigt mycket bättre än nuvarande modeller på AF så kan det bli intressant! Men än så länge duger min lilla och lätta Z50 extremt bra! Viktigare är bra objektiv det märkte jag med mitt senaste inköp av 300 mm. PF, det blev ett lyft och ihop med Z50 så blev det riktigt bra, dessutom en bra brännvidd!, fungerar även extremt bra med en x1,4 extender, det gör inte alla objektiv.. Gillar 'lugnet' i bilden här!
Hälsn!
Svar från light 2020-12-08 17:50
Tack Jan! Vad gäller AF så ska den funka bra (även ansikts/ögon af) enligt reviews, fast jag har själv inte utsatt den för ordentligt test än.
Snygg bild och med en i min smak rätta mustigheten i färger och mörka områden.
Nej dom täta stegen mellan modellerna har en vanlig fritidsfotograf sällan nån nytta av, det är bara prylnördarna som tror att det blir bättre. Men dom har sällan några bilder att visa så om detta vet vi inte så mycket.
Mvh/Gunte..
Svar från light 2020-12-08 17:52
Tack Gunte! Ja, kanske är det lite av Guntetouch i den ... 😀
Jag köpte en Z6II vid black friday, den blev väl ungefär 7-8k dyrare än Z6 och låg i närheten av priset för en Z7. Jag vet inte om jag har bränt dessa 8k i onödan eller delar av dessa, men man får se det som någon typ av försäkring. Då jag nog kommer att fotografera fågel med den och de spegellösa fortfarande inte är till fullo likvärdiga en DSLR, så kan det kanske ändå vara bra att veta att jag köpte det bästa som finns just nu för Nikon. Sökaren har fått en snabbare uppdatering för att minska lagg och bufferten har ökats ganska rejält så där är det två saker som kan vara positiva för fågelfotografen jämfört med en Z6. Man kan därefter undra om det kanske hade varit bättre med en Z7 och ha den mer till generell naturfoto och utnyttja antalet pixlar, och låta D500 ta hand om flygande fåglar. Ja det kanske hade varit vettigare, men man får ofta lite av det sunda förnuftet för att vara nyfiken på hur bra en generation II är. Det kommer säkert fler chanser de kommande åren till nya val :)
Svar från light 2020-12-08 17:58
Du som fotar fåglar har en fördel med z6 i och med att den har snabbare Continuous Shooting Speed än z7. Dessutom är den lite mindre brusig. Jag skulle tro att z6 passar dig bättre än z7 med tanke på vad du fotar. Men visst, med vissa motiv du tar skulle z7 vara ett strå vassare.
Rofylld vacker bild! Som sagt ett byte till den nya uppdaterade Z7ll är nog mest för prylnörden men får jag välja själv är ju två kortplatser bra och skulle varit på Z7 när den kom.
Svar från light 2020-12-08 17:53
Tack Dan! Se där, en på FS som skulle uppskatta två kortplatser, det finns som sagt alltid undantag...😀
Kameran är ett verktyg ;)
Fin bild :)
Svar från light 2020-12-08 17:53
Tack Joakim! Nog är det så alltid!