Skavsta flygplats ...

... ligger bara några enstaka km härifrån. Lagom cykelavstånd. Där finns också en plats för flygplansskådare, där man har finfin vy över planen när de startar och landar. Där brukar det ofta stå folk som är såna där nördar på plan ni vet. Jag tänkte jag skulle pröva lite panoramabilder på plan som landar. Det gick inget vidare denna gång. Ett 35mm objektiv är inte det optimala på en sån här plats heller. Det fick bli en översiktsbild istället med ett plan som just ska till att starta. 

Inlagt 2018-07-21 10:59 | Läst 344 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Nördar finns inom många områden. Vad ska man kalla dom så kallade X:arna bland fågelskådare. Åker från Skåne till Lappland för att titta på en okänd fågel i några minuter för att sedan vända hem. När jag jobbade på järnvägen stod nördar efter spåren och filmade. När vi vänt hemåt med vagnarna så stod där och inväntade. Dom visste var alla lok som utgick från Gävle befann sig under dagen och när dom kommer tillbaks. Var tåget försenat blev det bekymmer. Dom kunde alla nummer på loken och vad alla tåg hade för nummer när dom avgick. Alltid kul att vara fascinerad av något.
Sten
Svar från light   2018-07-22 08:44
Så sant, nördvärlden är lite speciell.
Hej Ragnar.
Der findes et lignende sted her i DK - "Flyvergrillen" ved Kastrup:

http://www.flyver-grillen.dk

https://da.wikipedia.org/wiki/Flyvergrillen

Fordelen med 35 mmeren er, at du får miljøet med på billedet. Ellers kan du jo sagtens beskære (24 MP). Jeg synes om dit foto.
Med vemlige hilsener fra Erik.
Svar från light   2018-07-22 08:45
Du har så rätt, det går bra att beskära rätt ordentligt med så många pixlar. Tack för kommentar!