To the glory of God

Sleepy Joe ...

... har tagit över och trumpidumpi har fått lämna. Jag tittade lite på installationen och frapperades som vanligt över den starka religiösa inramning som installationen har. En del är av traditionell art men mycket har också nytillträdde administrationen orkestrat.

Den djupt troende katoliken Joe började dagen med kyrkobesök. Och vid installationen stod sedan en präst och predikade och höll i en lång bön. Med andra ord blev det två gudstjänster för Joe denna dag.  Och sen hoppade nån cowboy fram och sjöng Amazing Grace, vars text lyder: 

Amazing grace! How sweet the sound

That saved a wretch like me!

I once was lost, but now am found;

Was blind, but now I see.

’Twas grace that taught my heart to fear,

And grace my fears relieved;

How precious did that grace appear

The hour I first believed!

The Lord has promised good to me,

His word my hope secures;

He will my shield and portion be,

As long as life endures.

Through many dangers, toils and snares,

I have already come;

’Tis grace has brought me safe thus far,

And grace will lead me home.

When we’ve been there ten thousand years,

Bright shining as the sun,

We’ve no less days to sing God’s praise

Than when we’d first begun.

Även den extremt troende Pence måste ha njutit i fulla drag av allt det religiösa. Likaså den starkt troende Bush och den lagom troende Clinton och den milt troende Obama. Ja, sen svor den djupt troende katoliken Joe eden vid sin gamla nötta familjebibel. Därefter höll han sitt installationstal. Han nämnde Bibeln ibland och citerade några bibelord. Och så mitt i talet ville han plötsligt att alla skulle vara stilla i bön nån minut. Och alla sänkte sina huvuden. Och det vart helt tyst (och särskilt här skulle en svensk som var där börja skruva obekvämt på sig så mycket att det skulle knarra i stolen).

Böner, predikan, lovsång, bibelläsning. Det var ungefär som i kyrkan med andra ord. 

Och då passar det ju med en bild av en kyrka, fotad för några månader sen. Men här är det ingen som ber, läser Bibeln eller sjunger lovsånger. Här är det tyst. För nu befinner vi oss i Sverige.

Inlagt 2021-01-21 09:04 | Läst 572 ggr. | Permalink
Nästan lika magnifik tillställning som en annan Josephs arrangerade. Goebbels jätteevanemang i nazityskland. Även Trumps "America first" låter lite som "Deutchland über alles" eller "Rule Britania, Britania rules the waves".
Det är otäckt att se hur människor i grupp kan följa vilken dåre som helst.
syntax 2021-01-21 12:08
tillställningen gav intrycket av att ledarna måste skyddas mot folket - beklämmande.
Halva amerikanska folket försvinner ju inte i och med att ena sidan just och just har vunnit ett politiskt val.
Vacker kyrka, var någonstans?
Följer du Kulturarvet på Instagram? Intressanta inlägg där om kyrkor och deras innehåll. Räcker att vara allmänt historieintresserad för att gilla den sidan.
/Mvh Mats
Svar från light 2021-01-22 07:20
Tyvärr Mats, så minns jag inte var kyrkan finns. Jag har en dålig ovana att inte anteckna el lägga på minnet kyrkor jag kikar in i. Men troligen ligger den nånstans i Sörmland.

Instagram är nästan helt okänt för mig, men kanske ska jag ta en titt på detta, tack för tips!
fin reflektion - jag såg och hörde det också och tänkte över hur långt det är mellan våra kulturer och jag tänkte på att sådant som med trumpismen kan ske där tron, på vad, är så stark - jag såg en dokumentär om detta som var gjord under Trumps tid, om hur han låter sig i sin narcissism föras fram som en ny frälsare - människor tror på detta och att allt redan finns beskrivet i bibeln - i mitt hem kom inga svartrockar in och för mig är det obegripligt att tom en folkvald president inte förstår att det har med honom själv att göra, enträget arbete inom politik - eller som i Trumps fall, en såpakändis med rikhetssymbol och miss world i sin ficka och ett outstanding narcissistiskt behov att synas - denna tro på annat än sin egen kraft och personlighet kommer jag aldrig att förstå
fin symbolisk bild
/inger
Svar från light 2021-01-22 07:21
Tack för bildkommentar! Och visst är trumpidumpi annorlunda ... nu får han vila ut i sitt Florida.