To the glory of God

Två till bilder ...

... från mitt besök i naturreservatet morgonen efter ett rejält snöande. Det är en särskild känsla att vara först på en plats där snön är orörd och man bara kan se ett och annat djurspår. Platsen är känd för sina hängbroar, och här är en av dem.

Inlagt 2021-02-01 09:30 | Läst 408 ggr. | Permalink
Stillsamma och vackra bilder hälsar Lasse
Svar från light 2021-02-01 18:04
Tack Lars Ove! Ja, det var också en lugn och stilla morgon.
Det är fint där ute och du fångar det med dina fina bilder. Jag själv var ut en tur vid Tullgarns slott i går eftermiddag och där fanns det mängder av fotspår... men jag var ju sen 😊.

Sedan du bytte till din Nikon kamera så upplever jag en helt annan nyans och skärpa i dina bilder. Inte för att du visade mindre bra bilder tidigare men jag ser en skillnad. Är det så stor skillnad mellan Fuji och Nikon eller lägger du ner mer tid vid fotografering och redigering?

//Anders
Svar från light 2021-02-01 18:13
Tack Anders! Jag kan bara bekräfta din upplevelse, den är sann! Nikon Z7 är ju min första fullframe, och den här har dessutom dubbelt så många pixlar än min tidigare Fuji X100F.

Men kvalitetsförbättringen beror på tre saker. Kamerahuset med sin stora sensor. Objektivet (Z 24-70 S f/4). Och programmet DXO Photolab 3 med Nik Collection. Jag har äntligen hittat en kombo som passar mig och som levererar.

Det jag ännu saknar är en bra skärm (och starkare dator) som kan ta till vara allt detta. Men det kommer.
Stillheten i dina bilder ger mig ro inför min nattsömn.
Det är som tiden stod still ett tag.
///Gun-Inger
Svar från light 2021-02-02 06:39
Men vad roligt att höra, tack!
Kul att få se det här stället på vintern. Vi var där i somras. Fint ljus på första bilden och jag gillar mönstret på isen på den andra.
Hälsningar Lena
Svar från light 2021-02-03 06:09
Tack Lena! Ja, här är fint alla årstider, tungt att gå i snön bara.